Devlet çöktü özel ihya edildi

Devlet çöktü özel ihya edildi
2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi'nin ikinci yarısı başladı. Yeni döneme ilişkin gazetemize konuşan Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Oğuz Akkaş, “Maalesef öğretmenlerin de öğrencilerin de mağdur edildiği bir eğitim sistemi var. Kamusal eğitim çökertilmiş durumda ve çözülmesi gereken birçok sorun var” dedi.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ikini dönemi açılırken, Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Oğuz Akkaş'la Türkiye'de eğitimin sorunlarını konuştuk. Eğitimdeki sorunların hiçbir değişiklik olmadan sürekli artarak kendisini sürdürdüğünü belirten Akkaş, “Bu döneme yine sorunlarla başladık. Bir tarafta aile birliği hakkı tanınmayan, anayasal hakları ellerinden alınan sözleşmeli öğretmenler, il içi- il dışı mazerete bağlı atama mağduru, norm kadro mağduru öğretmenler ve diğer tarafta hiç atanamayan mülakat mağduru öğretmenler var” dedi.

Dinsel içerikli eğitim arttı
Bilimsel eğitimin yerini dinsel içerikli bir eğitime bıraktığını da söyleyen Akkaş, “Son dönemde toplumsal cinsiyet eşitliğinden oldukça uzak ve giderek dinsel içerikler kazanan muhafazakar egemen ideolojinin denetimi altındaki eğitim sistemimiz önümüzdeki en büyük sorun. Kamusal eğitimin hükümet ve MEB işbirliğiyle çökertildiğini de görüyoruz. Böylece özel okulların devlet desteğiyle ihya edildiği, ekonomik krizle boynu bükülmüş bir toplumun, sosyo-ekonomik bunalımlar içinde yanlış veya mecburi okullara yönlendirildiğini gözlemliyoruz” dedi.

Sınav sistemi tam bir garabet
Sınav sistemindeki belirsizliğin de hala devam etmekte olduğunun altını çizen Akkaş, “Sınav sistemi garabeti, kalabalık sınıflar, fiziksel yetersizlik, ikili eğitim ve bilimsellikten uzak bu yeni anlayışa rağmen ve onlarla mücadele ederek; Eğitim-İş olarak, parasız, bilimsel, demokratik, laik, ulusal ve karma eğitim mücadelemize, Atatürk’ü ve devrimlerini anlatmaya, haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalmış tüm eğitim emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.