Esenyurt Belediye Meclisi'nde namus kavgası!

Esenyurt Belediye Meclisi'nde namus kavgası!
Esenyurt Belediye Meclisi'nde yine kavga çıktı. AK Partililerin Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un üzerine yürümesi üzerine güvenlik çağırıldı. Meclis'e ara verilirken, AK Parti'li Fatih Taşdemir'in “Erkekle kadını çırılçıplak havuzlara koyan CHP zihniyetidir” sözleri tepki çekti. Taşdemir'e tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Ali Gökmen, “Zihniyeti bozuk adamın teki” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Enver Demir ise yaşananlar hakkında, “Kayıkçı kavgası” benzetmesini yaptı

Esenyurt Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında yine kavga çıktı. Meclis toplantısının birinci birleşim, ikinci oturumunda CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri; Psikolojik ve Sosyal Hizmetler Şefliği bünyesinde kurulması planlanan ‘Eşitlik Birimi’ni tartıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, “Maalesef Türkiye genelinde CHP’li belediye başkanları, artık nereden, ne şekilde bir talimat geldi bilemiyorum. Yönetmeliğe bir değişiklik teklifi getirip, Psikolojik ve Sosyal Hizmetler Şefliği bünyesinde Eşitlik Birimi diye bir birim kurduruyorlar. Ve bu birim müdürlüğü içinde, ‘toplumsal cinsiyet eşitliği, dezavantajlı gruplar’ kavramlarının arkasına sığınarak. Örnekleri var. Kadıköy ve Şişli gibi belediyelerde, maalesef, son yılların küresel anlamda aile değerlerini yok etme, ailenin vasfını ve tanımını, kadın ve erkekten oluşan tanımını değiştirme; bunun yerine sapkın, ahlak eksikliği anlayışlarını enjekte edebilme anlamında muazzam bir çalışma içerisine girmiş durumdalar” dedi.


Topluma dayatılıyor

“Tam da şu anda yapılmaya çalışıldığı gibi; Kadıköy ve Şişli belediyelerinde LGBT üzerine seminerler yapılıyor, LGBT ile ilgili kaynaklar oluşturuluyor” diyen Karakaş, “Ve bu sanki iyiymiş gibi, gençlik içerisinde özendirilerek topluma dayatılıyor. Bu konu ile ilgili olarak zannedersem, anlaşamadığımız husus şu: Biz toplumsal cinsiyet eşitliği noktasında, kadın ve aile noktasında olaya yaklaşırken; siz başta Genel Başkanınız olmak üzere, olayı LGBT eksenine indirgiyorsunuz. Bizzat Genel Başkanınızın billboardlara giydirdiği vaatler var. Ne diyor, Kılıçdaroğlu: ‘Eşcinseller için yasal düzenleme vaadinde bulunuyoruz.’ ‘LGBT’ye evlilik vaadi.’ ‘Etkin köken, inanç, engellilik, cinsel yönelim; yasa ile dezavantaj olmaktan çıkarılacak.’ Bu ne demektir? Yani Genel Başkanınızın bu vaadinin yok mu olduğunu söylüyorsunuz?” diye sordu.


Müsaade etmeyeceğiz

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun “Cinsel yönelim, yasa ile dezavantaj olmaktan çıkarılacak” sözünü hatırlatan Karakaş, “Genel Başkanınızın bu sözünden sonra, sizin bu konu ile ilgili olarak, getirmiş olduğunuz mevzunun masum olduğuna inanmamızı kimse bizden beklemesin. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Kendi başınıza gelmesini istemediğiniz bir şeyi, başkalarının çocuklarına gelmesine müsaade etmememiz lazım. Siyasi saiklerle, ideolojik bakış açısı ile bu konu ile ilgili partizanca yaklaşımla savunmaya kalkarsınız, bu işin vebali ağırdır. Ülkemizde aile değerlerinin yıkılması yerine sapkın bu tarz düşüncelerin oturtulması noktasında dayatma söz konusu. Buna müsaade etmeyeceğiz. Şu an belediye başkanının yapmaya çalıştığı şeyi iyi görün. Nasıl bir bakış açısı ile kafa yapısı ile bu hamleyi yapıyor anlam veremiyorum. Esenyurt’a LGBT’nin sokulmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.


Neden ihtiyaç var?

AK Parti Meclis Üyesi Fatih Taşdemir ise “Toplumsal eşitlik adı altında alt birimlerde kurulması istenen bir şeflik söz konusu. Bir kere Esenyurt Belediye’sinde böyle bir şeye neden ihtiyaç var? Bir kere Esenyurt Belediyesi’nin Sosyal İşler Müdürlüğü var mı, var. Kadın Aile Müdürlüğü var mı, var. Peki burada ne ayırt edilebiliyor? Kadın kadındır, erkek erkektir. Anlamayanlara anlatalım; ismi Ayşe ise kadındır, Ahmet ise erkektir. Yani kadın geldi, sizden yardım istedi siz Sosyal İşler Müdürlüğü’nde neyine yardımcı olamıyorsunuz veya diğer Sosyal İşler Müdürlüğü’nüzde hangi çalışmayı yapamıyorsunuz? Biz neden bunu söylüyoruz biliyor musunuz arkadaşlar. Çünkü benzer çalışmaları Kadıköy Belediyesi’nde, Şişli Belediyesi’nde, CHP’nin genelinde bunlar yapılıyor” diye konuştu.


Yanlış algılıyorsunuz

“Bakın biz burada ortak paydada buluşan insanlarız. Hepimiz Anadolu insanıyız, burada Kemal Bey de aynı bölgenin insanıdır, biz de, Ali Bey’de” diyen Taşdemir, “Burada farklı olan kimse yok. Herkesin ailesinin seviyesi, terbiyesi, geleneği göreneği, din, kültür, ahlak kardeşliği hepsi aynıdır. Ama Ali Bey burada bir zihniyettir tutturmuş. Nasıl bir zihniyet ya? Aynı gemideyken, ayrı bir zihniyette değiliz. Aile kurumunu ayaklar altına alan sizsiniz, CHP zihniyetidir. Erkekle kadını çırılçıplak havuzlara koyan bir zihniyet, sizsiniz. Bunu nereden anlatıyorsunuz. Kime anlatıyorsunuz? Olayı bir müdürlüğün alt çalışması, strateji geliştirilmesi ile alakalı bir yönetmeliğin dışına taşırdınız. Bu aslında sizin, bir zihniyet tasavvuru yapıyorsunuz ya burada siz toplumu zaten ayırıyorsunuz. Bizim zihniyetimiz ne? Yok efendim, ‘Boşanma olayları en çok bu dönemde olmuş’ Bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı diyor, gidin boşanın. Kusura bakmayın. Demokratik, laik bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya bunlar bunun sonucudur. Bunlar aşırı istediğiniz özgürlüğün sonucudur. Yanlış algılıyorsunuz. Toplumsal cinsiyet eşitliği diyorsunuz ya, toplumsal haklar anlamında. Beş tane bayan Meclis üyemiz var, sizde iki tane. Mademki kadın hakları, eşitliği savunuyorsunuz. Kalkıp bizim zihniyetimize laf edecek, son söz söyleyecek kişi sizsiniz. Her seferinde zihniyet ayrıştırması, toplumu ayrıştırıyorsunuz” eleştirisinde bulundu.


Korkmaktan vazgeçin

Eleştirilere cevap veren CHP’li Meclis Üyesi Dilek Şimşir, “AKP’li ve MHP’li Meclis üyesi arkadaşlarımızın kadınlara yönelik eşitlik ilkesini hayata geçirmek adına kurmaya çalıştığımız birim için ortayı nasıl ayağa kaldırdığına şahit olduk. Bu arkadaşlar, demeçlerinde ‘toplumun ahlakını bozuyorlar, insanları sapkınlığa sürüklüyorlar’ gibi akıl almaz açıklamalarda bulundular. Kadının toplumsal hayat katılması kadar, kadının özgürce kendini ifade etmesi kadar sizi korkutan önemli bir şey yok? Bu korkunuzun sebebini çok iyi anlıyorum. Çünkü kadınlar kendilerini katleden canileri kravat taktı diye iyi hal zihniyetini unutmaz. Çünkü kadınlar çocuklarına tecavüz edenleri ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen zihniyeti de unutmaz. Çünkü kadınlar aynı emeği vermelerine rağmen daha ucuza çalıştırılmalarına, kahkahalarından rahatsız olanları, onları durmadan nasıl giyinir diye emreden bu zihniyeti unutmaz. İşte bu yüzden kadın eşitliğine karşı yapılan her çalışmada ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz. Herkes dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, mezhep vb. sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitsizliğin yaşama geçmesini, sağlamakta yükümlüdür. Kadın kelimesini gördüğünüz her yerde lütfen ürpermekten, korkmaktan vazgeçin” dedi.


Namusum ortada değil

Yapılan tartışmaların ardından Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, AK Partililere seslenerek, “Bu maddeye evet demeyecekseniz demeyin. Ama iftira atmayın. Benim namusum ortada değil sizinki ortada olabilir” dedi. Bozkurt'un bu sözleri üzerine büyük bir tartışma başladı. AK Partili Gazanfer Karakaş yerinden kalakarak Bozkurt'un yanına geldi. Bozkurt ise Karakaş'a yerine oturmasını söyledi. Karakaş Bozkurt'u dinlemeyince güvenlik görevlilerini çağırdı. Tartışmalar iyice çığırından çıkınca Bozkurt, toplantıya ara verdi. Aranın ardından tekrar meclis salonuna gelen Bozkurt'a AK Partili Togay Çoban ve Gazanfer Karakaş tepki gösterdi. Çoban, Bozkurt'un özür dilemesini istedi. Bozkurt, bu isteği reddetti. Karakaş ise “Ne demek namuzunuz ortada. Ne dediğinizin farkında değilsiniz” diye bağırdı.


Kayıkçı kavgasına dönüştü

Yaşanan tartışmaların ardından Damga'ya konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Enver Demir, tartışmanın kurulmak istenen birimle alakalı olmadığını söyledi. Meclis'te 3-4 aydan beri devam eden bir sıkıntı olduğunu belirten Demir, “Meclis başkanvekillerine söz verilmemesi gerginliği körükledi. AK Parti de sayısal çoğunluğunu olumsuz kullanıyor. Olay kayıkçı kavgasına dönüştü” açıklamasını yaptı. CHP Grup Başkanvekili Ali Gökmen ise AK Partili Fatih Taşdemir'in “Aile kurumunu yer altına alan sizsiniz, CHP zihniyetidir. Erkekle kadını çırılçıplak havuzlara koyan bir zihniyet, sizsiniz” sözlerine tepki göstererek, “Zihniyeti bozuk adamın teki. Söylediklerini ciddiye almıyorum” yorumunu yaptı.


BİZ ASLA AĞZIMIZI BOZMAYACAĞIZ

Meclis'te yaşanan olaylar hakkında açıklama yapan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, “Öteden beri buradayız, burası 30 küsür yıldır belediye. 2004'ten beridir de yönetilmekte. Son 2019 seçimlerinde de bizim adayımız Kemal Deniz Bozkurt, seçimi kazanarak ilçemizi yönetmeye devam etmektedir. Esenyurt'un nereden nereye geldiğini hepiniz bilirsiniz. Bilmeyenler de hafızasını tazelesin. Ben size bir örnek vereyim; 2002-2004 Google harita görüntülerine bakın. Bir de şimdiki 2019'a bakın. Esenyurt'un nasıl tahrip edildiğini, betona gömüldüğünü görebilirsiniz. Esenyurt'u yıllarca rant uğruna yönettiler. Şimdi aynı zihniyet Meclis'te olduğu gibi belediye başkanımıza, meclis üyelerimize haksız söylemlerde bulunup, iftiralar atıyor. Biz asla tahriklere kapılmayacağız. Ağzımızı bozmayacağız. Bizim kişiliğimizde kem söz yoktur. Kem söz sahibine aittir. Kem söz kullananların hepsine o sözleri misliyle iade ediyoruz” dedi.


Bilerek yapıyorlar

“Esenyurt Meclisi'nde bir takım söylemler dile getirildi ve eylemlere dönüştürüldü” diyen Ergin, “Biraz önce bahsettiğimiz kul hakkı yemeyi alışkanlık eden zihniyet kalkmış bunların hesabını vermek yerine başka şeyler üzerinden insanları ötekileştirmeye, ithamda bulunmaya çalışıyor. İnsanların namusuna, kardeşçe ve dostça yaşamalarına göz dikmişler, ayrıştırmanın kendilerine yaradığını bildiği için insanları kin ve nefrete sürüklemeye çalışıyorlar. Söylemleri de eylemleri de gerçekten bir suçtur. Biz her zaman hak, hukuk, adalet demişiz. Demeye de devam edeceğiz.
Esenyurt'ta izledğiniz görüntüleri halkın yorumuna bırakıyoruz. Yolsuzluğa bulaşanlar bizlere ithamda bulunuyor, kürsüye yürüyüp saldırmaya kalkıyorlar. Önce geçmişe dönsünler, yaptıkları uğursuzlukların, kötülüklerin hesabını versinler. Artık insanlar kimin ne olduğunu iyi anladı. Kimin kendi için çalıştığını, kimin kendisini soymaya çalıştığını iyi anladı. Zaten bundan dolayı da 2019'da insanlar ciddi bir ders verdi. İnanıyoruz ki önümüzdeki genel seçimde insanlar yine bir ders verecek. Ağzına geleni konuşmayı kendine hak gören zihniyet, bu davranışlarıyla halkı ayrıştırdığını biliyordur. Bu kötülükleri bilerek ve isteyerek yapıyorlar” ifadelerini kullandı.


Özer, değerli biridir

Kamuoyuna seslenen Ergin, “Bu dili kullanmak halkı kin ve nefrete teşvik etmektir ve bu suçtur. Önümüzdeki süreçte biz onlar için de demokrasiyi getireceğiz, hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Hak ve adalet içinde bu ülkenin yönetilmesi için mücadele ediyoruz ve bunun mümkün olması için çalışacağız. Güzelim topraklarımızda insanlar kardeşlik bağıyla yaşıyor. Bu yüzden ahlakı ahlakı olmayanlardan öğrenecek değiliz. AK Parti İlçe Başkanı Harun Özer bir açıklama yaptı. Kendisini tanırım. Değerli biridir. Hukuksuzluğa geçit vermemeye çalışır. Şöyle düşünüyorum. Muhtemelen ona da bir baskı geldi. “Sen de bir şeyler söyle” dediler ve o da çıkıp bir açıklama yaptı. Kuran-ı Kerim'deki en büyük günahlardan biri kul hakkı yemek diğeri iftira atmaktır. Bunları yapan insanlar bilmelidir ki bunların hesabı ahirette sorulacaktır. Onların belasını Allah vermiş. Bu davranışları devam ettirdikleri sürece Allah'tan bela bulmaya devam edeceklerdir” eleştirisinde bulundu.


HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ

AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer de bir açıklama yaparak Meclis'te yaşanan olayları değerlendirdi. “Meclis başladığı andan itibaren, meclis üyelerimizin gündeme alınması için verdiği önergeleri kabul etmeyen halkın seçtiği vekilleri tanımayan bir belediye başkanı ve yönetimi ile karşı karşıyayız” diyen Özer, “Kadın, Aile Birimi Yönetmelik Değişikliği gündemli konuşmalar sırasında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Maddesi'ne; Esenyurtlu hemşehrilerimizin itibarını gözetmeyi esas alarak toplumsal aile yapımıza zarar vereceği gerekçesi nedeniyle onay vermediğimiz için CHP'li belediye başkanının, AK Partili Meclis üyelerine hakaret etmesini, namusa ve ahlaka dayalı sözler sarf etmesini; Esenyurtlu hemşehrilerimize ve görevini icra etmeye çalışan meclis üyelerimize karşı yapılan bir provokasyon olarak nitelendiriyor ve şiddetle kınıyoruz. Meclis üyelerimizin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden cümlelerinden dolayı CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı hakkında tarafımızca hukuki işlem başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz. Bundan sonraki süreçte de her zaman olduğu gibi Esenyurt'un daha iyi hizmet alabilmesi için Meclis grubumuzla birlikte var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER:

ANIL BODUÇ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.