FETÖ meclsite kavga çıkardı

FETÖ meclsite kavga çıkardı
İBB Meclisi’nde Ayasofya’nın planlara “Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi” olarak işlenmesi sırasında “FETÖ” gerginliği yaşandı. Meclis üyeleri birbirlerinin üzerine yürüyüp kolonya şişesi ve su bardağı fırlattı. Gerginlik devam edince oturuma ara verildi

İBB Meclisi temmuz ayı oturumlarının, 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı tarafından yönetilen son bileşimi Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ayasofya'nın imar planlarına “Ayasofya Camii ve Külliyesi” olarak işlenmesi teklifi, karara bağlanmak üzere meclis oturumuna geldi. Oylama öncesinde parti grupları arasında gerginlik çıktı. İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan konuyla ilgili söz aldı ve oturum sırasında yapılan konuşmalarda partilerinin “ip” olarak kısaltılmasına tepki gösterdi. Özkan, “Grup başkan vekilleri ile nezaket konusunda anlaşma yaptık. Biz AK Parti'ye asla AKP demeyeceğiz. İp bazen insanın boğazına dolanır” dedi.

Örtülü bir tehdit mi var?
AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş da Özkan'ın bu ifadesine tepki göstererek, "Örtülü bir tehdit mi var? İp şunu yapar falan. Biz kefenimizi sırtımıza giydik geldik. Bunu 15 Temmuz'da gösterdik. Göğsümüzü gerdik aslanlar gibi mücadele ettik” dedi. Gökkuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kast ederek, "Belediye başkanının evine gidip bacak bacak üstüne atıp izlediler" diye konuştu.

Başbakanınız neredeydi?
CHP'li Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan da kullanılan üsluba tepki göstererek, "Sizin Başbakanınız neredeydi? Yüreğiniz varsa gelin bir araştırma komisyonu kuralım. 2004'ten 2020'ye kadar hangi cemaata, hangi vakfa İstanbul'un arsalarını parsel parsel vermişler araştıralım. AKP ne oy kullanmış CHP ne oy kullanmış bakalım. Tek tek araştıralım yüreğiniz yetiyorsa. Göksu'nun yüreği yetiyorsa, AKP'lilerin yüreği yetiyorsa. Araç için, işten atılanlar için komisyon kuruyorlar. Böyle ucuz kahramanlık yok" dedi. Bu sözler üzerine tansiyon yükseldi. Meclis üyeleri birbirlerinin üzerine yürüyüp kolonya şişesi ve su bardağı attı. Meclis 2. Başkanvekili Kalaycı oturuma 10 dakika ara verdi.

Sanki gizli bir şey açıklıyor!
İBB Meclisi'nin bir önceki oturumunda ise İYİ Partililer, AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun daha önce Fetullah Gülen’i övdüğü tweetinin yazılı olduğu pankartlar açarak partilerine yönelik tutumunu protesto ettimişlerdi. Göksu ise "Sanki gizli bir şey açıklıyor. 2013’te mi 2012’de mi bir konuşma. Eğer o arkadaşın yüreği yetiyorsa genel başkanının konuşmalarını getirsin. Eğer yüreği yetiyorsa İBB başkanının konuşmalarını getirsin" dedi.

Üslubun düzeltilmesi lazım
İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, AK Parti grubunun partisine yönelik tavrı ile ilgili "Ben sayın diye hitap ediyorum, bir tanesi ‘arkadaş', bir tanesi ‘hafız' diye hitap ediyor. Beni sevmeyebilirsiniz ama benim partime saygı duymak zorundasınız. Ben size sayın diye hitap ediyorsam size oy veren seçmene duyduğum saygıdandır. Dün bize burada ‘ip' diyenlere ‘ampul partisi' desek zorlarına gitmez mi? Dolayısıyla bu meclisteki üslubun düzeltilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Mitingde Kuran sallamadık
AK Parti grubunun kendisinin “hafız” olması ile ilgili imalı sözlerine de cevap veren Özkan, "Şimdi bana hafız diyerek, sanki hafızlığın kötü bir şey olduğunu söyler gibi bir ima içerisindesiniz. Ben hafız olduğum için gurur duyuyorum. Sizler siyasal İslamcılar olarak Kuran-ı Kerim-i sonuna kadar sömürmüşsünüz. Sanki bu coğrafyaya İslam AKP'yle geldi. Biz sanki onlardan önce afedersiniz öküze tapıyorduk. Dün bana burada sayın Göksu ‘Kuran ayetlerini ucuza satma' diyor. Benim liderim sayın Meral Akşener, hiçbir mitinginde Güney ve Doğu Anadolu ya gittiği zaman Kürtçe Kuran-ı Kerimi batıya gittiği zaman Türkçe Kuran-ı Kerimi miting alanlarında sallamamıştır. AK Parti grubu olarak, Bakara'ya ‘makara' diyen, bugün Prag Büyükelçisi olarak ödüllendirilen Egemen Bağış hakkında zerre kadar bir tweet attığınızı görmedim" tepkisini gösterdi.

Döviz kaldırdılar
Özkan, "Sayın Göksu bizim ile ilgili hala büfe, hala kurban pazarı ile ilgili konuşmaya devam ederse dün 15 Temmuz'un ruhaniyeti ile ilgili, sürekli olarak buradan bunu göstereceğiz" diyerek partilileri ile birlikte Göksu'nun daha önce attığı “#FethullahGüleniSeviyorum. Çünkü yüreğindeki sevgiyle bu toprakları mayaladı. Bu topluma inancın zaferini gösterdi” tweetinin yazılı olduğu dövizleri kaldırdılar. İbrahim Özkan, "Bir sonrakinde de konuştuğunuz videoyu izleteceğim buradan. Üslubunuzu bundan sonra dikkat ederek kullanınız. Partimin kurumsal kimliğine saygı duyun. Bizim size saygı duyduğumuz gibi" dedi.

En iyisini millet bilir
Tevfik Göksu da “Sanki gizli bir şey açıklıyor. 2013'te mi 2012'de mi bir konuşma. Eğer o arkadaşın yüreği yetiyorsa genel başkanının konuşmalarını getirsin. Eğer yüreği yetiyorsa İBB başkanının konuşmalarını getirsin. Aziz milletimiz kimin FETÖ'cü olduğunu da olmadığını da çok iyi bilir. Bu ülkede aziz milletimiz kimin FETÖ ile mücadele edip etmediğini çok iyi bilir. Bu ülkede 17-25 darbesinden sonra onların karşısına geçenle onlarla beraber iş tutanları bu millet çok iyi bilir” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.