Genelgeyi takan yok! Tasarruf çağrısı sonrası Esenler Belediyesi'nin harcamaları ortaya çıktı

Genelgeyi takan yok! Tasarruf çağrısı sonrası Esenler Belediyesi'nin harcamaları ortaya çıktı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi istenmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi istenmişti. Genelgeye rağmen Esenler Belediyesi’nin “Organizasyon, reklam ve konaklama hizmetleri” başlıklı ihalesiyle binlerce kişiyi yurtiçi ve yurtdışında gezdireceği, 21 bin kişinin kültür turları kapsamında Çanakkale, Bursa, Edirne gibi tarihi illere götürüleceği ortaya çıktı. Belediye ayrıca 100 kilo lokum, 9 bin lokma, 7 bin 500 adet sıcak çikolata satın alacak

Yüksek enflasyon ve döviz kurundaki artışlar nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamu kurumlarına geçtiğimiz günlerde israf genelgesi gönderdi. Genelgede, deprem kaynaklı harcamalar dışında tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi istendi. Kamu kurumlarının bakanlığın gönderdiği genelgeyi pek takmadıkları dikkat çekti. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun “Organizasyon, Reklam ve Konaklama Hizmetleri” başlıklı ihale ile milyonlarca lira ödeme yapacağı ortaya çıktı.

Herkese seyahat ödülü!

20 Eylül 2023 tarihinde yapılacak ihalenin cetvelinde yapılacak işler kalem kalem sıralandı. İşte belediyenin dudak uçuklatan harcama listesi: Bin kişi sezona özel kültür turu, 10 bin adet seminer kitap temini, 15 kişi seyahat ödülü karadeniz turu, 15 kişi seyahat ödülü akdeniz turu, 15 kişi seyahat ödülü güneydoğu anadolu turu, 15 kişi seyahat ödülü ürgüp turu, 25 kişi seyahat ödülü kartepe turu, 15 kişi balkanlara, 5 kişi kudüs’e, 10 kişi de umre’ye götürülecek. 12 bin adet bir kitap bir dünya kitap temini.

1 ton seramik çamuru!

17 bin 500 Sandviç, 7 bin 500 kek, 15 bin adet meyve suyu, 50 bin adet su, 125 bin adet sosyal medya mesajı, Boyama Kalemi (Bir Masal Bir Kahraman) 4 bin adet, Anahtarlık (Bir Masal Bir Kahraman) 4 bin adet, Boyama Kitabı (Bir Masal Bir Kahraman) 4 bin adet, Tohumluk Kalem (Bir Masal Bir Kahraman) 4 bin adet, Şeffaf Kalemlik (Bir Masal Bir Kahraman) 4 bin adet, Çocuk Kitap Alımı 4 bin adet, Şehiriçi Gönderim 12 bin adet, Şehirdışı Gönderim 3 bin 500 adet, 2 bin 250 adet kokteyl, 3 bin 500 adet ikram, 12 bin adet çay, 7 bin 500 adet kahve, 7 bin 500 adet sıcak çikolata, 100 kilo lokum. 7 bin 500 adet bisküvi, 3 bin 500 adet gül suyu, 3 bin 500 adet külah şekeri, 9 bin adet lokma, bin 750 adet özel gün ikramı, 1000 kilo seramik çamuru, 2 bin kişi Çanakkale’ye, 20 bin kişi kültür turlarına götürülecek. Ayrıca 5 bin adet yağmurluk, 3 bin adet termos, Bin adet musluk başlığı alınacak. Ayrıca etkinlikler kapsamında onlarca konser, seminer ve etkinlikler düzenlenecek.

İSRAF YAPMAYIN!

17 Temmuz’da yayımlanan Bakan Şimşek imzalı genelgede, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddeleri uyarınca, "Kamu harcamalarında etkinlik, etkililik, ekonomiklik ve verimlilik sağlamak amacıyla gerekli standartları tespit etmek ve sınırlamalar koymak, bu hususlarda tüm kamu kurum ve kuruluşları için uyulması zorunlu düzenlemeleri yapmak ve tedbirleri almak" görev ve yetkilerinin Hazine ve Maliye Bakanlığına verildiği hatırlatıldı. Deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi, bahse konu genel ilkelerin yanında, kamu kurum ve kuruluşları, taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerini tasarruf kurallarına uygun gerçekleştireceğine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.