Gökyüzünde hak aradılar!

Gökyüzünde hak aradılar!
Esenyurt Belediyesi'nin “Kampüs Lise” projesinin yapım aşamasında sorun çıktı. Kampüs Lise projesinde çalışan inşaat işçileri eyleme başladı.

Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan, Kampüs Lise projesinde çalışan inşaat işçileri, yüklenici firmanın haklarını gasp ettiği gerekçesiyle eylem başlattı. Dört işçi, hakları için şantiye sahasındaki vincin tepesine çıktı. Sendikadan yapılan açıklamada, yüklenici firmanın şantiyeye silahlı kişiler getirttiği iddia edildi.

Esenyurt Belediyesi'nin “Kampüs Lise” projesinin yapım aşamasında sorun çıktı. 1 milyar 52 milyon TL gibi dev bir bütçenin ayrıldığı projeni yüklenici firmasında çalışan 4 işçi haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Seslerini duyurmak için şantiye sahasında vincin tepesine çıkan işçiler zar zor ikna edildi. Eyleme ilişkin bir açıklama yapan İnşaat-İş sendikası, “Esenyurt 5 Lise Kampüsü şantiyesinde çalışan işçi arkadaşlarımızın gasp edilen ücretleri için başlattığı eylemden sonra ana firma silahlı kişileri şantiyeye getirdi. Polis, işçilerle silahlı kişiler arasında barikat kurdu. İşçi arkadaşlarımızın gasp edilen ücretleri için başlattığı eylemde 4 işçi arkadaşımız kule vince çıktı. yaşanan herhangi bir olumsuzluktan başta Esenyurt Belediyesi olmak üzere tüm yetkililer sorumludur” ifadelerini kullandı.

832849328.jpg


Kaynak:DAMGA GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.