Halkın cebine göz diktiler!

Halkın cebine göz diktiler!
Türkiye'de çalışanlar maaşlarına yapılacak zammı merakla beklerken marketler zamlar açıklanmadan fiyatları artırmaya başladı.

Maaşlara henüz zam yapılmadan marketler zamları şimdiden raflardaki ürünlere yansıtmaya başladı. Tereyağından kaşar peynirine, yumurtadan ayrana kadar birçok ürünün fiyatı 2 gün önce değiştirildi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Asgari ücretin yüzde 35-40-50 civarında artacağı söylentileri bile fırsatçıları harekete geçirmeye yetti” dedi.

BİR LİTRE SÜTÜN FİYATI 40 LİRAYA KADAR YÜKSELDİ

Türkiye'de çalışanlar maaşlarına yapılacak zammı merakla beklerken marketler zamlar açıklanmadan fiyatları artırmaya başladı. Tüketiciler, Ticaret Bakanlığı'nın şikayet hattını arayarak ihbar yağdırdı. Tereyağı, kaşar peyniri, yumurta, ayran, pirinçte fiyatlar kısa süre önce değiştirildi. 1 litre sütün fiyatı 40 liraya kadar yükseldi. Ticaret Bakanlığı ekipleri 120 ayrı markette denetleme yaptı ve 306 üründe kanuna aykırılık tespit edildi. Rafta ve kasadaki fiyat farklarından dolayı ilgili marketlere yaptırım uygulandı. Yaptırımların yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, fırsatçılara daha ağır cezalar verilmesini istedi.

KESİLEN CEZALARIN YÜZLERCE MİSLİNİ HALKTAN ALIYORLAR!

Hızlı fiyat değişimleriyle ilgili konuşan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Asgari ücretin artışı belli olmamasına rağmen birtakım tahminler ile yüzde 35-40-50 civarında artacağı söylentileri bile fırsatçıları harekete geçirmeye yetti" dedi. “Kesilen cezaların yüzlerce mislini tüketiciye yansıtarak vatandaştan alıyorlar” diyen Ağaoğlu, “Sembolik cezalar caydırıcı olmuyor. Bunlar fiyatları etkileme suçu, stokçuluk nedeniyle savcılıklara sevk edilip hürriyeti tahdit edici olarak cezalandırılmalı. Yasal düzenlemeyle de işyeri kapama ve ticaretten mene kadar yaptırımlar uygulanmalı” açıklamasını yaptı.

ŞİKAYET EDİN!

Tüketicilere seslenen Aydın Ağaoğlu "Tüketiciler hiç ihmal etmeden satış noktalarında gördükleri ve anlam veremedikleri fahiş fiyatlarla ilgili etiket, fatura, fiş, fotoğraf, video gibi belgeleri ALO 175 Tüketici Hattı'na veya Haksız Fiyat Değerlendirme Kurumu'na şikayet etmeyi ihmal etmemelidir" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.