Hasan Akgün: Büyükçekmece aydınlığı seçti!

Hasan Akgün: Büyükçekmece aydınlığı seçti!
7'inci kez Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilen Hasan Akgün, Damga'ya konuştu.

MEHMET MERT/ÖZEL HABER - 7'inci kez seçilerek büyük bir başarıya imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Damga'ya konuştu. Rakibine 10 bin oy fark attığını belirten Akgün, “ Büyükçekmece ailem karanlığa değil, aydınlığa oy verdi. Halkımız tehlikeli gidişe dur dedi, aydınlığı seçti, Cumhuriyeti seçti” açıklamasını yaptı

2-001.jpg

7'inci kez Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilen Hasan Akgün, Damgaya konuştu. “Hem Büyükçekmece'de hem İstanbul'da nasıl bir 1 Nisan sabahına uyandınız?” sorusunu cevaplayan Akgün, “Oksijeni taze bir güne uyandık. Halk 22 seneye yakın bekledi. İktidara çok büyük bir şans tanıdı. Sabırla iktidarın bu ülkenin burnunu havaya kaldıracak atakları yapmasını bekledi. Ama ülke her geçen gün ekonomik anlamda, hukuk ve demokrasi anlamında maalesef yere çakıldı. Vatandaş da bunu gördü. Edirne'den, Büyükçekmece'den başlayarak bütün haritayı kırmızıya boyadı. Hep sarıya boyanırdı o harita bu defa vatandaş dur dedi ve haritayı kırmızıya boyadı. Binlerce mesaj geldi telefonuma. “Başkanım bugün hava çok güzel, boğuluyorduk nefes aldık” dediler. Buradan biz de büyük bir ders aldık” dedi.

ana-foto.jpg

Halk bize emir verdi

“Türkiye'de kırılmayacak bir rekorla 7'inci dönem belediye başkanlığına oturdum, omuzlarımda büyük bir yük var” diyen Akgün, “Vatandaşın mesajını çok net aldık. Halk, “Buyurun gelin önce yerelde sonra genelde bu ülkeyi yönetin” dedi. “Bu ülkeyi Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yola oturtun, cumhuriyetimizi Batı medeniyetine ulaştıracak rayların üzerine koyun” dedi. Bakın bugün burnumuzun dibinde Filistin zulme uğruyor. İsrail soykırım uyguluyor. Türkiye'nin buralarda daha büyük sorumluluk alması gerekiyordu, vatandaş bunları da gördü ve bu da halkı etkiledi. Şimdi halk bize emir verdi, vatandaş bize emir verdi” açıklamasında bulundu.

1-001.jpg

Vatandaş hep sabretti

CHP'nin başarısından büyük mutluluk duyduğunu belirten Hasan Akgün, “Vatandaş sabretti, sabretti. 22 yıldır hep umut içindeydi halk. Ama bir yerde umutlar tükeniyordu. Halk artık; “Başkanım çocuğumun beslenme çantasını dolduramıyordum” diyordu. Ama ilk defa bu haykırış, bu bağırış çok sesli yükseldi. Ben bunu gördüm ve İstanbul'u birebir söyledim. İstanbul'da 25 ilçe kazanacağız dedim, 26 ilçe kazandık. Şimdi de söylüyorum ilk seçimde tek başımıza iktidarız. Bunu da yazın” diye konuştu.

budur.jpg

Benim oyum düşmedi

Hasan Akgün, “Kendi oy potansiyelinizi nasıl değerlendiriyorsunuz sanki biraz düşüş var?” sorusunu da “Benim oyumda düşüş yok. Yeni türeyen partilere oy kayması oldu. Bize yüzde 51 oy gelirdi bu seçimde 48'e düştü. DEVA, Zafer, DEM gibi partilere oy gitti. Biz bu seçimde iyi oy aldık. 2019'da karşımda rakip İBB Başkanıydı. Onu 5 bin oy farkla yendik. Şimdi ise 10 bin oy fark attık” dedi. “Büyükçekmece ailem karanlığa değil, aydınlığa oy verdi” diyen Akgün, “Yedinci dönem sadece benim değil, Büyükçekmece ailemin de zaferidir, rekorudur. Halkımız tehlikeli gidişe dur dedi, aydınlığı seçti, cumhuriyeti seçti” ifadelerini kullandı. Hasan Akgün kurbanlık geleneğini de sürdürerek yedinci dönemine yedi kurban keserek başladı.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.