İBB'de evet Silivri'de ret

İBB'de evet Silivri'de ret
Silivri Gümüşyaka Mahallesi'ndeki mezbaha arazisinin Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti, CHP ve MHP'nin evet oylarıyla İETT garajı yapılması kararı alındı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Haberim yoktu” dedi ve “Kimse bize danışmadı. Hani 16 milyonun başkanıydı? Öyle yağma yok” eleştirisinde bulundu. Yılmaz, bu kararı bozdurmak için tüm hukuki yollara başvuracağını ifade etti. Meclis üyelerine de sitem eden Yılmaz, “Sizlerden de bir çıkış beklerdim” ifadelerini kullandı

Silivri Belediyesi temmuz ayı ilk oturumunda gözler Gümüşyaka Mahallesi'nde mezbaha alanı olarak ayrılan 7 bin 800 metrekare arsaya çevrildi. İBB Meclisi'nde, Silivri Ak Parti, CHP ve MHP  büyükşehir meclis üyelerinin de evet oyuyla mezbaha olarak ayrılan alan İETT'ye cep otogarı yapılması için tahsis edildi. İlgili gündem maddesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülürken  ilçede bulunan bir açılış nedeniyle meclise gidemediğini, böyle bir kararın ancak ilçe belediyesine danışılarak alınabileceğini söyleyen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz karara sert tepki gösterdi.


Tekrar mezbahaya dönecek

Yılmaz, “Bizimle istişare yapılsaydı ne kaybederlerdi?” diyerek, “Bu projeyi nasıl savunursunuz?  Bunu köy kahverlerinde de anlatın. Orda başka burda başka yapmayın. Diyorsunuz ki karar geçti. Burası hukuk devleti. Bu konu üzerinde uzlaşı sağlamazsak orası tekrar mezbahaya dönecek. Öyle yağma yok. Ben yaptım oldu meclisten geçti demekle olmuyor bu işler. Bir çözüm sunarlarsa müsaade edeceğiz ama etmezlerse orası mezbaha arazisi olarak kalacak. Ben hayvancının çıkarını korumak zorundayım. Bu kadar basit. Bakın Silivri'den 3 üyeyle tarım komisyonundayız. Komisyon Başkanımız meclis üyemiz. Atladığınız bir konu var. Biz seçimler boyunca Silivri'de yaşayan, üretim yapan hayvancının sorunlarını ele alacağız demedik mi? En yakın mezbaha Esenyurt'ta var. Üretici zarar ediyor. Onlara söz vermiştik. Ama ne yazık ki mezbaha vaadimiz Binali Bey seçilemeyince havada kaldı. Şimdi Gümüşyaka'da bir arsa mezbaha olarak imarlı bir yerde İBB mülkü olmuş. İlçemizde açılış olduğu için Büyükşehir Meclisi'ne gidemedim. 7 bin 800 metrekare, imarda mezbaha olarak ayrılan yerin İETT garajanına devri için karar alınmış. Ben sizlerden bir çıkış beklerdim” siteminde bulundu.  


Hani 16 milyonun başkanıydı?

“Biz bu üreticiyi nasıl destekleyeceğiz? Hani İstanbul'u birlikte yönetecektik?” diye soran Yılmaz, “Hani belediye başkanlarından habersiz bir karar alınmayacaktı? Benim bu karardan zerre haberim yok. Gazete ilanlarınından mı öğrenceğim? Fikir alışverişi yapılmadı. Ben gündemden mi göreceğim bu kararı? Elimizi koulumuzu bağlıyorsunuz diyrsunuz. Siz bunu içinize nasıl sindiriyorsanız? İBB mezbaha yerini iptal edip İETT garajı yapıyorsa, fikir alışverişi yapmak zorunda. Evet ondan sonra gündeme almalı. Belki alternetif yer söyleyeceğiz. Hani 16 milyoun başkanıydı? Mezbahayı nereye yapıacaksınız? Mezbaha yapma yetkisi isteyeceğim. Sizin yapamadıklarınızı biz yapacağız. Silivri Belediyesi'ne danışmadan alacağınız kararların sizlere burada hiçbir hayır getirmeyeceğini öğrenin” ifadelerini kullandı.


 

Kendinizle çelişiyorsunuz

CHP Gurup Başkanvekili Melih Yıldız ise kararın Yılmaz'ın gurup başkanvekilliğini yaptığı MHP ve aryıca AK Parti'li üyelerin de evet oyuyla meclisten geçtiğini hatırlattı ve “Arkadaşlarınız neden itiraz etmedi?” diye sordu. Yıldız, “Haklı değilsiniz. Gündem size gönderiliyor. Madem itirazınız vardı meclis üyesi arkadaşlarınız kalkıp ret verebilirdi. Karar oy birliği ile geçti. Söyledikleriniz nafile. Bu doğru bir anlayış değil. Arsa kimseye satılmadı. Kimseye verilmedi. İETT Ankara Belediysi'nin mi? Demokrat kararın neresi yanlış? Kendinizle çelişiyorsunuz” diye konuştu.


İletişimimiz zayıf

CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı da guruplar arasında iletişimin zayıf olduğunu vurguladı ve Yılmaz'a bir çağrıda bulundu. Kırkıcı, “Bu konuda görevin büyüğü size düşüyor.  MHP, CHP ve AK Parti olarak oturup düşünmek lazım. Guruplar arasındaki iletişim çok zayıf. Bu ilişki zayıf kaldığı sürece tüm kararların sakat kalma ihtimalı fazladır. Görevin büyüğü bu yüzden size düşüyor” dedi. AK Parti ve MHP gurup başkanvekilleri de Yılmaz'ın söylemleri üzerinden hareket ederek, yapılan hizmete karşı olmadıklarını fakat bu kararın Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'la da istişare yapılmasının uygun oldugunu ifade etti.


Danamandıra için talep

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Danamandıra Mahallesi'nde bulunan ve Esenyurt Belediyesi tarafından işletilen Danamandıra Tabiat Parkı için de meclis üyelerinden destek istedi. Yılmaz, “Ben bununla ilgili uzun zamandır mücadele veriyorum. Tüm meclis üyelerine açık çağrı yaparak destek vermelerini istiyorum. Başka bir belediyenin bünyesinde olmasını doğru bulmuyorum. Dün de doğru bulmadım, bugün de doğru bulmuyorum. Dolayısıyla şimdi sizlerden destek istiyorum” dedi.


HİZMETLERE KET VURMAYIN!

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Tekin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlunu Silivri'ye davet etti. Tekin, CHP gurubunun her şeyden memnun olduğunu ifade ederek, “İstanbulu şahlandırdı, kalkındırdı diyorlar. Ekrem İmamoğlu gelsin biraz da Silivri'yi kalkındırsın. Çünkü burası da İstanbul'un bir ilçesi. Örneğin bir temel atmama töreni de burda yapabilir. Borç alma töreni burda da yapabilir. Burda bir metro yok ama kaymakamlığın arkasında bir metro çalışması başlatıp üstünü kapatabilir. Nalburdan iki üç muskluk alıp çeşme açılışı da yapabilir. Bazılarına yakışmıyor ama tatil kendisine çok yakışıyor. Hiç değilse tatilini gelsin Silivri'de yapsın. Onun için de kayak merkezi lazım. O yüzden bu da olmuyor” dedi. Tekin'in sözlerine “Yapılan hizmetleri görmek istemiyorsunuz” diyerek karşılık veren Yıldız, “En azından bu dönemde şunlar olmuyor. İBB'ye ait olan yapılar başkalarına verilmiyor. Sizler temel atma törenlerine, açılışlara icabet etmiyorsunuz. İcabet etseniz göreceksiniz. Ben burda sözleri değil kesin yapılacakları söylüyorum. Lütfen işleyen çarka çomak sokmayın arkadaşlar. Silivri hem İBB, hem hükümet tarafından, hem belediyemizden üç koldan hizmet almaya çalışırken lütfen ket vurmayın” ifadelerini kullandı.
 

MÜGE CESUR ÖZMEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.