İsmi metre aslı rüşvet!

İsmi metre aslı rüşvet!
Kadıköy Belediyesi çalışanlarının da aralarında olduğu kamu görevlilerine yönelik rüşvet operasyonunda gözaltı sayısı 194'e çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sının denetim mühendisi, 48 kişinin de zabıta görevlisi olduğu öğrenildi. Rüşvet parasını 'metre', rüşvet alacak kişiyi ise 'sağlam arkadaş' olarak kodlayan şüphelilerin, rüşvet paralarını 2 banka hesabında topladığı ortaya çıktı

Soruşturmanın, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bir yıl önce gelen bir ihbarla başladığı öğrenildi. Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıtaların rüşvet aldığı içeriğindeki ihbarı araştıran ekipler, teknik ve fiziki takip çalışması yaptı. Elde edilen delillerle dün sabah saat 06.00'da, İstanbul merkezli, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi belirtildi. Operasyonda aralarında 6 gıda mühendisi ile 48 zabıta memurunun da bulunduğu 194 kişi gözaltına alındı.


KURULAN SİSTEM ŞAŞKINLIK YARATTI

Şüphelilerin rüşvet sistemi ise şaşkınlık yarattı. Zabıta memurunun rüşvet alınacak esnafı belirlediği, bu esnafa telefon numarası bırakarak, herhangi bir sorunda kendisini araması istediği öğrenildi. Suç ortakları olan diğer zabıta memuru ile gıda mühendisleri ise o esnafa giderek denetim yaptığı ve bir açık bulduğu belirtildi. Denetim devam ederken esnafın tanıştığı zabıta memurunu arayarak yardım istediği kayıtlara yansıdı. Yardım istenen zabıtanın da tutanakları yırtacaklarını ancak karşılığında verilen hesaba para yatırmasını istediği ortaya çıktı.


İKTİDARIN YENİ BİR AYAK OYUNU

Rüşvet operasyonunda verilen gözaltı kararlarına ilişkin açıklamada bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköy Belediyesi’ne rüşvet operasyonu olarak yansıyan haber apaçık ki siyasi bir operasyonun bir parçasıdır” dedi. “Mevcut iktidarın yeni bir ayak oyununa, algı operasyonuna tanıklık ediyoruz” diyen Odabaşı, “Kadıköy Belediyesi’ne ne bir polis girdi ne de arama yapıldı. Ama medyaya öyle bir servis yapıldı ki belediyenin bütün kadroları gözaltına alınmış gibi haberler yayınlandı. Oysa gerçek başka. Atatürk Havalimanı’nın yıkılma süreci ile oluşan kamuoyu duyarlılığını farklı bir yöne kaydırmak amaçlı bir algı yönetimidir. Kadıköy, CHP’nin kalesidir. Cumhuriyet değerlerinin en temel savunucusudur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.