Kemal Çebi israfın anasını böyle ağlatmış!

Kemal Çebi israfın anasını böyle ağlatmış!
İBB Başkanı İmamoğlu, israfla mücadele edeceği vaadinde bulunurken, partidaşı ve mevkidaşı Kemal Çebi’nin lüks oyuncağına kavuşması için sayılı günler kaldı. İhalesi 2 Eylül'de yapılan araç kiralamasında özel donanımlı VIP makam aracı isteyen Çebi, sözleşme imzalanmasının ardından hayalindeki araca binmiş olacak

AK Parti hükümetini ve belediyeleri israf yapmakla suçlayan CHP’nin, kendi belediyelerindeki israftan haberi olmadığı ortaya çıktı. 2019 yerel seçim kampanyasında “İsraf yapmayacağız” vaadinde bulunan Küçükçekmece’nin CHP’li Belediye Başkanı Kemal Çebi, israfın anasını ağlatacak bir hamle yaptı, koltuğa oturur oturmaz ilk iş olarak özel donanımlı makam aracı sipariş etti. CHP’li Çebi, özel olarak donatılması istediği son model lüks aracında, televizyon, buzdolabı ve taban halısı olmasını şart koşarken, ses sisteminin de standartların üstünde ayrıcalık taşıyan bir özellikte bulunmasını istedi.

80’E “ÇOK” DEDİ, 101’E ÇIKARDI
CHP’li başkanın israf haritası bununla da sınırlı kalmadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle kiralık binek araçları Yenikapı’da sergiletip iade edileceğini söylediği sıralarda, Küçükçekme Belediyesi’nin çıktığı araç kiralama ihalesinde ise başka bir israf şov yaşandı. Dönemin AK Partili Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 80 kiralık binek araçla belediye hizmetlerini yürütürken, CHP’li Çebi, bu sayıyı azaltmak yerine daha da arttırdı, “101 binek araç kiralansın” talimatını verdi. AK Partili yönetimleri israf yapmakla suçlayan CHP’li yönetimlerin tasarruf yerine israfa tavan yaptırması oldukça dikkat çekti.

ARABA DEĞİL YÜRÜYEN ÇEYİZ
Kendisinden önceki AK Partili yerel yönetimi, israf ve afiş belediyeciliği yaptığı suçlamasıyla savurgan ilan eden CHP’li Çebi, kiralık binek araç sayısına 21 araç daha ilave ederken, özel sipariş ettiği makam aracının teknik özellikleri arasına koydurduğu ek maddeler ise dudak uçuklattı. Çebi, lükse düşkünlüğünü, “Aracın zemini halıyla kaplansın, özel ses sistemi olsun, buzdolabı ve TV ünitesi monte edilsin” şeklindeki talepleriyle gösterdi. CHP’li belediye başkanının konfor merakı bununla da sınırlı kalmadı. Makam aracının son model (2019) olmasını şart koşan Başkan Çebi, 5 yıl boyunca kullanacağı aracında, uydu anten, otomatik kumandalı açılıp kapanabilen TV ünitesi, buzdolabı, katlanabilir masa, özel eşya gözleri, direksiyondan kumandalı cd ve mp3 çalarlı radyo, elektrikli sunroof gibi özelliklerin bulunmasını, 2019/367520 no’lu ihalenin teknik şartnamesine dahil ettirdi. Şartnamede, belediye başkanına tahis edilecek lüks makam aracının tanımlanması için 38 maddelik ayrıntı yer alırken, CHP’li başkanın yasayı deldiği de ortaya çıktı.

YASAYI DELDİ
Kamudaki araç kiralamalarının 237 sayılı Taşıt Kanunu’na uygun yapılması gerektiği halde, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, lüks merakı yüzünden kanunu da hiçe sayan bir skandala imza attı. Yasa gereği, binek araç kiralaması yapan kamu kurumları, motor hacmi 1600 cc’yi aşan araçları kiralayamıyor. Başkan Çebi ise yasaya aykırı bir hamle yaparak, kendisinin kullanacağı makam aracının en az 1990cc olmasını isterken, israfla mücadele yönteminin de daha çok harcayarak mücadele etmek olduğunu gösterdi. Mehmet Mert

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum