Kentsel eziyet!

Kentsel eziyet!
Beykoz Belediyesi, Tokatköy'deki 487 ada 3 parselde gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm projesi için bu sabah saat 06.00 sularında yurttaşları evlerinden çıkarmaya çalıştı. Yıkıma izin vermeyen yurttaşlara plastik mermi ve biber gazı ile müdahale eden polis ekipleri, çok sayıda yurttaşı gözaltına aldı

AK Partili Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy’deki 487 ada 3 parselde gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda AK Partili belediye yurttaşları evlerinden çıkarmak istedi. Sabah 06.00 sularında mahalleye giren belediye ekipleri, iki evi tahliye etmek istedi. Haklarını almadan ve hukuki süreç bitmeden evlerini vermek istemeyen yurttaşlar yolları taşlarla kapatarak ekiplerin girişine engel oldu. Yurttaşların yolu kapatması üzerine alana polis ekipleri ve TOMA geldi. Boşaltılacak evin yolundaki yurttaşlar polis ekipleri tarafından gönderildi. Yol, barikatla kapatıldı. Evin içerisinde konumlanan yurttaşlar ise polisleri içeri almadı. Öte yandan yıkılmak istenen evde lösemi tedavisi gören küçük bir çocuğun olduğu öğrenildi.

Çok sayıda gözaltı var
Mahkeme süreci devam ederken yıkım istemeyen yurttaşlar hem evin içerisinde hem de dışarısında direnişine devam ederken, polis ekipleri sert müdahalede bulundu. Evin içerisine girerek yurttaşları plastik mermi ve biber gazıyla dışarı çıkarmaya çalışan polis ekipleri, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Halktan korkuyorlar
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Makbule Kızıltaş, “Halktan korkanlar bunlar. Vicdanı yüreği olmayanlar. 67 yaşındayım uğraştığım şeye bak. Ben size ‘çıkın burası benim’ desem siz kabul eder misiniz?” dedi. Musa Mutanoğlu ise, “Böyle eğitimsiz bir sistem olamaz. Baba-oğul karı-koca birbirine girdi. Böyle proje mi olur? Burada rant var. Polisler size sesleniyorum, size emir verildiğinde bakın kanuna uygun mu değil mi? Allah hesabını sorar, bu millet de soracak. Yanlış yapıldığını söylemezseniz siz de suçlusunuz. Tokatköy burada, bu proje yapılamayacak” diye konuştu.

Hukuksuz bir yıkım

Tokatköy'de yaşananları anlatan Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo, “Beykoz'da bugün inanılmaz bir yıkım durumu var. Arkamda gördüğünüz yerde epilepsi hastası iki çocuk var. Polis biber gazı kullandı. Hukuksuz bir yıkım için polisler buraya gelmiş durumda”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.