Kiralık yeri başka birine kiraladılar!

Kiralık yeri başka birine kiraladılar!
Gazetemizin dün manşetinde yer verdiği ve “Çatalca'da kim at koşturuyor” başlığıyla gündeme getirdiği Çatalca Çanakça Mahallesi'ndeki araziyle ilgili yeni gerçekler ortaya çıkmaya başladı. İhalesiz, imar planı olmadan yabancı bir şirkete verilen ve at çiftliği yapıldığı iddia edilen araziyle ilgili Damga'ya konuşan CHP İBB Meclis üyesi Ayhan Tutun, “AKP yönetimi zaten geçmişte köylü eksin, diksin diye kiralık verilmiş bir yeri köydeki kooperatif üzerinden senelik 60 bin liradan kiralamışlar. Mübarekler kira

Damga'nın dün gündeme getirdiği ve eski Çatalca Belediye Başkanı Fırat Aykut'un açıklamaları sonrası manşetine taşıdığı Çatalca, Çanakça Mahallesi'ndeki araziyle ilgili gerçekler gün yüzüne çıkmaya başladı. CHP Çatalca ve İBB Belediye Meclis üyesi Ayhan Tutun, bir önceki dönemde belediye başkan yardımclığı yaptığını anımsatarak, araziyle ilgili gerçekleri ve arazinin geçmişini çok iyi bildiğini kaydetti. Daha evvel Çanakça Mahallesi'nde muhtarlıkta yapan Tutun, “Bizim muhtar olduğumuz dönemde kaymakamlık köylerde kooperatif kurulmasını istedi. Biz de kurduk. Daha sonra köy sınırlarındaki arazileri kooperatiflere katmaya başladılar. Ama ben hiçbir zaman devlet malına göz dikemem dedim ve buna karşı çıktım. Bunu o dönem yapanlar şimdi yargılanıyor. Biz ise o dönem kooperatif olarak şöyle bir şey yaptık. Söz konusu araziyi 300 dönüm yeri kiralık. İçinde biçerdöveriyle beraber. 20 yıllığına kiralık. Buraları kooperatif adına çalıştırdık. Maksat köylü eksin, biçsin. Gelir elde etsin, tarım canlı kalsın idi” dedi.

Bu nasıl iş böyle?

Halihazırda kiralık olarak bıraktıkları bir yerin bugün belediye tarafından kooperatif eliyle yabancı bir şirkete kiralandığını anlatan Tutun, “Yani benim bir evim var. Size kiraya vermişim. Siz de kiracım olup gidip başka birine evimi kiraya vermişsiniz. Bu nasıl iş böyle?” diye sordu.


Mesut Üner'i eleştirdi

Konuyu sık sık gündeme getirdiklerini fakat hiç cevap alamadıklarını da aktaran Tutun, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in de sessiz kaldığını ifade etti. Koronavirüs nedeniyle kooperatiflerin toplanamadığını ve genel kurul dahi olmadığını da anımsatan Tutun, “Genel kurulun olmadığı bir yerde sen kooperatif olarak nasıl karar verdin de burayı Lübnanlı bir şirkete kiraladın? Burada yapılan çok net. AKP gelir gelmez. Kooperatif üzerinden burayı bir şekilde kiralattı. Şimdi 12 yıllığına senelik 60 bin liraya kiraladılar. Belediye üzerinden yapamadılar. Öyle olsa imarı düzenlenecek, ihaleye açılacak bir sürü iş tabii. İşi punduna getirdiler” şeklinde konuştu.


Köylü at çiftiğini istemiyor

Çanakça Tarım Kalkınma Kooperatifi'nin, belediye yönetiminin yanlış tutumuna alet olduğunu belirten ve ilk genel kurulda bu hadiseye karşı çıkarak olayı yargıya taşıyacağını aktaran Tutun, halkın büyük bir bölümünün de araziye at çiftliği yapılmasına karşı olduğunu anlattı. Tutun, “

Halkın yüzde 80'i bu işe karşı. Belediye üzerinden yapacak olsalar ihaleye çıkacaklardı bunları yapmamak için kooperatifi kullanıp başkalarına kiraladılar. Bunu mahkemeye taşıyacağız. Senelik 60 bin liraya kiralık vermişler. Tarımla uğraşan arkadaşlarımız faydalanasın dedik ama beyefendiler bu yola gitmedi. Mesut Üner yönetiminin eseri” dedi.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.