Kitabınız yok mu?

Kitabınız yok mu?
Öğrencilerden yardımcı ders kitabı istenmesi MEB'i harekete geçirdi. Yapılan açıklamada bu durumun yasal olmadığı belirtilirken Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, “Velilerimiz şikayet etsin hemen soruşturma başlatalım” uyarısını yaptı.

Her eğitim öğretim yılının başında yapılan uyarı 2018-2019 eğitim öğretim yılının başında da yinelendi. Öğretmenler ve idareciler öğrenciler ile velilere yardımcı ders kitapları, kaynak kitaplar aldıramayacak. Aldıranlar hakkında soruşturma başlatılacak. Bakanlık 81 il Valiliğine resmi yazı yazarak bunun aksine hareket edenler hakkında işlem tesis edilmesini istedi. Yapılan açıklamada, “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz”     hatırlatması yaptı.

Dilekçe verin soruşturma açalım
Konu hakkında Gazete Damga'ya değerlendirmede bulunan Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ise yardımcı ders kitabı istenmesinin kati suretle yasak olduğunu belirterek, “Velilerimiz bize gelsin dilekçesini versin, şikayetçi olsun. Hemen ilgili okul ve öğretmenler hakkında soruşturma başlatalım” diye konuştu. Yardımcı ders kitaplarından öğrenciye ödev verilemeyeceğini ifade eden Hasan Uygun, “Devletin ücretsiz dağıttığı kitaplar her anlamda yeterlidir” açıklamasını yaptı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.