Menemen'de kuzen kazığı!

Menemen'de kuzen kazığı!
CHP kurultayına saatler kala CHP üyesi İstanbul Oto Galerici ve İş Adamları Derneği Başkanı Tolgahan Erdoğan'ın yaptığı paylaşım büyük ses getirdi.

Erdoğan, Menemen Belediyesi'nin CHP'li başkanı Serdar Aksoy'un görevden alınmasının ardından yapılan başkanlık seçiminde, AK Parti'yle birlikte hareket eden 3 CHP'li Meclis üyesinden biri olan Rasim Yiğit Özge'nin Özgür Özel'in kuzeni olduğunu açıkladı. Damga'ya konuşan Aksoy da “Doğrudur. Kendisi Özgür Özel’in kuzenidir” açıklamasını yaptı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 2020 yılının kasım ayında ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanarak görevinden uzaklaştırıldı. Aksoy'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. CHP Merkez Yönetim Kurulu, tutuklanmadan 4 gün önce Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etti. Aksoy ise 2 gün sonra partisinden istifa ettiğini, görevine ise devam edeceğini duyurdu. 7 ay sonra tahliye edilen Aksoy, istinafa gitti. İstinaf mahkemesinde beraat eden Aksoy, “Ben sahte bir imzadan dolayı cezaevine girdim. Bu sahte imzalı belgeyi de düzenleyen CHP milletvekili. İmza incelendi. Sahte olduğu ortaya çıktı. Hapis kararını istinaf bozdu. Beraat ettim. Şimdi yerel mahkemenin kararını bekliyorum” dedi.

Kura ile başkan seçildi

Yolsuzluk iddialarıyla tutuklanan Aksoy’un yerine vekalet edecek ismin belirlenmesi için 1 Aralık tarihinde Menemen Belediye Meclisi’nde seçime gidildi. Seçimi rahatlıkla “Millet İttifakı” adayı CHP'li Deniz Karakurt’un kazanacağı tahmin ediliyordu. Çünkü sadece CHP’nin salt çoğunluğu sağlayabilecek üye sayısı, yani 16 meclis üyesi vardı. CHP’nin 16 üyesinin yanı sıra ittifak ortağı İYİ Parti'nin de 3 üyesi bulunuyordu. Buna karşın AK Parti’nin 10, MHP’nin ise sadece iki Meclis üyesi vardı. 19-12’lik bu tabloya karşın yapılan ilk tur oylaması 17-14 olarak sonuçlanınca seçim ikinci tura kaldı. İkinci tur da işler daha da karıştı ve 16-15’lik bir sonuç ortaya çıktı. Seçimin “salt çoğunluğa” kalan son turunda ise sadece CHP’li 16 üyenin oyu yeterliydi ancak bu tur 15-15 sona erdi. Son turda da sonuç değişmeyince “kura” yoluna gidildi. İki kez yapılan kura çekimi sonucunda AK Partili Aydın Pehlivan Belediye Başkanvekili oldu. Daha sonra CHP Grup kararına uymayan CHP’li meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge disipline sevk edildi. Disiplin süreci bitmeden bu üç isim CHP'den istifa etti.

Özel'in kontenjanından!

CHP kurultayına saatler kala CHP üyesi İstanbul Oto Galerici ve İş Adamları Derneği Başkanı Tolgahan Erdoğan, çok tartışılacak bir paylaşım yaptı. Erdoğan, AK Parti ile hareket ettiğini ileri sürdüğü eski CHP'li 3 Meclis üyesinden Rasim Yiğit Özge'nin CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel'in kuzeni olduğunu açıkladı. Erdoğan, “İzmir Menemen Belediyesi Meclis Üyesi. Belediye Başkanı Serdar Aksoy görevden alınınca AKP ile hakaret ederek Belediye Başkanlığının AKP'ye geçmesini sağlayan 3 Belediye Meclis üyesinden biri ve bu yüzden partiden ihraç ediliyor. Peki Rasim Yiğit Özge kim? CHP Genel Başkan adayı Sayın Özgür Özel'in kuzeni ve Özel'in kontenjanından Belediye Meclis üyesi oldu” açıklamasını yaptı.

Birçok isim ihya edildi!

Damga'ya konuşan Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy da Tolgahan Erdoğan'ın yazdıklarını doğruladı. “Doğrudur. Kendisi Özgür Özel’in kuzenidir” diyen Aksoy, “Özgür Özel kontenjanından ekibime dahil edilmiştir, doğrudur. Belediye Başkanlığından açığa alınmam sürecinde gerçekleşen vekil seçimleri öncesinde CHP’den istifa etmiş, AKP’li aday lehinde çalışmıştır. Belediyeye ait 3 milyon metrekarelik konut imarlı arsalarım bu dönemde satılmış, belediyenin içi boşaltılmıştır. Çünkü başıma ne geldiyse bu söz konusu iki arsanın iştah kabartan rantıydı. Birçok isim ihya edilmiş, bu ihanetlerinin sonrasında yazlık-kışlık konutlar, yeni otomobiller alarak taçlandırmıştır” ifadelerini kullandı.

foto1.jpg

SAHTE EVRAKLA HAPSE GİRDİM!

Hukuki yollarla hakkını arayan Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İstinaf Mahkemesi’nde beraat etmesinin ardından, “Karar beklediğimiz bir karardı. Sahte evrak ile hapse girdim, sahte evrak ile linç edildim. Menemen halkının iradesi gasp edildi. Ama çok şükür suçsuz olduğumuz Türk yargısı tarafından da tescillendi. Şimdi 50 yıllık partimin içine çöreklenmiş Tuncay Özkan, Seyit Torun, Deniz Yücel ve çetesi ne olacak? Menemen halkının iradesini yok sayanlara ne diyeceğiz? Artık süreç hem Menemen’de hem de genel siyasette farklı işleyecek. Çünkü söyleyecek çok sözüm var” açıklamasını yapmıştı.

mn.png

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - OĞUZ KARAMANLI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.