Nefesler tutuldu!

Nefesler tutuldu!
14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir adayın yüzde 50'yi yakalayamaması üzerine Türkiye, tarihinde ilk kez 2. tur seçimlere gidiyor.

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir adayın yüzde 50'yi yakalayamaması üzerine Türkiye, tarihinde ilk kez 2. tur seçimlere gidiyor. Yarın yapılacak seçim öncesinde 2. tura kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49.52, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.88 oy almıştı. 14 Mayıs'ta yüzde 5.17 oy alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan 2. tur için Erdoğan'a destek açıklaması yaparken, yüzde 2.13 oy alan Zafer Partisi Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyurdu.

Türkiye nefesini tuttu, yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. Cumhurbaşkanlığı için 3 adayın yarıştığı 14 Mayıs seçiminde, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu 2. tura kalan isimler olmuştu. 14 Mayıs'ta Erdoğan yüzde 49.52 oy alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 44.88'de kaldı. Diğer aday Sinan Oğan ise yüzde 5.17 oy alarak dikkatleri üzerine çekti. Seçimin hemen ardından ittifaklar kartları yeniden kararak, yeni ortaklıklar kurdu. Ata İttifakı adayı olarak seçime giren ve 3 milyona yakın oy alan Sinan Oğan bu süreçte tercihini Erdoğan'dan yana kullandı. Oğan, şartlarının kabul edildiğini belirterek, Cumhur İttifakı adayına destek vereceğini açıkladı.


14 MAYIS'TA OY KULLANMAYAN YÜZDE 13'ÜN PEŞİNE DÜŞTÜLER

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ata İttifakı'nın en büyük partisi Zafer Partisi ile anlaşmaya vardı. Yapılan görüşmelerin ardından Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile 7 maddelik protokol imzalayan Kılıçdaroğlu, 2. tur için elini biraz daha güçlendirdi. 14 Mayıs öncesinde Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan ve seçimlerde yüzde 10.5 oy alan Emek ve Özgürlük İttifakı ise 2. turda da aynı adayı destekleyeceğini deklare etti. Yüzde 87.4 katılım oaranı ile dikkat çeken 14 Mayıs seçimlerinin ardından her iki aday oy kullanmayan yüzde 13'lük seçmenin peşine düştü. 1 milyondan fazla geçersiz sayılan oylar için de partiler seçmenlerini ayrıca bilgilendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.