Nefesler tutuldu!

Nefesler tutuldu!
Uzun bir seçim maratonu geride kaldı. Günlerdir koşuşturan adaylar yarın halkın terazisine çıkıyor. Sonucu en çok merak edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde tam 52 aday yarışacak.

Uzun bir seçim maratonu geride kaldı. Günlerdir koşuşturan adaylar yarın halkın terazisine çıkıyor. Sonucu en çok merak edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde tam 52 aday yarışacak. Bu adaylardan 22'si siyasi parti adayı, 30'u ise bağımsızlardan oluşuyor. İstanbul'un birçok ilçesinde de çok kritik bir yarış var. En az 4 ilçenin el değiştirebileceği ifade ediliyor.

YARIŞIN İKİ ADAY ARASINDA GEÇMESİ BEKLENİYOR

Uzun bir propaganda sürecinin ardından vatandaşın karar verme vakti geldi. İstanbul, her zaman olduğu gibi seçim sonucu merak edilen illerin başında yer alıyor. İBB Başkanlığı için toplamda 22 siyasi parti adayı ve 30 bağımsız aday yarışacak. Yarışın mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'un arasında geçmesi bekleniyor. Seçimde en kritik rolü ise DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile YRP'nin adayı Mehmet Altınöz oynayacak. İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu da seçimin ana aktörlerinden biri olacak. Son dönemde iyi bir çıkış yakalayan Zafer Partisi'nin adayı Azmi Karamahmutoğlu'nun ise nasıl bir sonuç elde edeceği çok meral ediliyor.

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ TAM 30 BAĞIMSIZ ADAY VAR!

Yerel seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı olabilmek için, partili 22 adayın yanı sıra farklı meslek grupları ve özelliklere sahip, sıra dışı vaatleriyle dikkati çeken 27 bağımsız aday da mücadele edecek. İYİ Partiden 19 Haziran 2023'te istifa eden, partinin eski İletişim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız da bağımsız adaylar listesinde yer buldu. Kendisini "liberal demokrat" olarak tanımlayan Liberal Demokrat Parti üyesi bağımsız başkan adayı Dr. Merve Karataş, "liberal belediyecilik" anlayışıyla yarışa katılıyor. Daha önce Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) da adaylığını açıklayan Cemal Tarancı da bu kez de İBB başkanlığı için mücadele edecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.