Ovalıoğlu: İğne ile kuyu kazmayacağız!

Ovalıoğlu: İğne ile kuyu kazmayacağız!
CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Damga'ya önemli açıklamalarda bulundu.

SÖYLEŞİ: MEHMET MERT

CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Damga'ya konuştu. Bakırköy'e mutlaka teknoloji atölyeleri kuracağını ifade eden Ovalıoğlu, “Çünkü çocuklar için çok önemli. Onların hayallerini öğrenmemiz lazım. Yurt dışı deneyimimden de gördüm ki iğne ile kuyu kazıyoruz. Pratik çözümler üretmeye çalışıyoruz ama olmuyor. Biz iğne ile kuyu kazımayacağız” dedi

CHP Bakırköy adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Damga'ya önemli açıklamalarda bulundu. Seçim çalışmalarının çok iyi gittiğini belirten Ovalıoğlu, 31 Mart'ta çok yüksek bir oy alacaklarını ifade etti. Bakırköy'ün en büyük sorununun iletişim noktasında olduğunu belirten Ovalıoğlu, göreve geldikten sonra bu soruna ivedilikle çare bulacağını belirtti.

aysegul-ovalioglu-8-001.jpeg

Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu siyasette ne zamandan beri var?

2001’de Mazhar Osman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başladı ve o günden bu zamana kada hep davet memuru olarak çalıştım. Zaten CHP kökenli bir ailenin içerisinde büyüdüm. Dedem 1953 yılında Galata'dan Eminönü'nden CHP’ye üye oluyor. Babam da 1972 ile 2000 yılları arasında belediyelerde çeşitli görevlerde bulunuyor, nihayetinde 2004 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye başkan adayı oluyor. 2009 ile 2014 yılları arasında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Güngören'den meclis üyeliği yapıyor. Orada da imar komisyonunda tam bir mücadele örneği gösterip yaptığı çalışmaları mahkeme sürecine taşıyor. Bu konuda da emekli ve kızlarını büyütmesine rağmen evine hala tebligatlar gelen birisi. Bu yönüyle hep siyasetin içinde oldum. Ben doktorum herkese eşit ve adil hizmet veriyorum. Burada da hiçbir zaman hiçbir şekilde siyasetin içine olmamıştım. Bu kararı almamda tabii ki ailemin ve hastalarımın motivasyonu çok önemli oldu. Siyasete ilk defa atıldım ama babamın adaylıkları döneminde seçim kampanyalarını da elimden geleni yapmış ve çalışmıştım.

Siyasete yeni girmiş birisi olarak İstanbul'un nezih ilçelerinden sayılan Bakırköy'de başkan adayı olmak nasıl bir duygu?

Bakırköy belediye başkanlarının bütün ağır sorumluluğunu üzerimde hissediyorum. Doktorluğun sırasında 150 bin hastanın hayatına dokunmuş, binlerce ameliyat yapmışız. Üniversitede de eğitim görevlisi ve doçentim. Orada da birçok asistan doktor yetiştirdik. Ellerine bıçak verip ameliyat yapmayı öğrettik. Bakırköy benim evim çünkü 36 yıllık Bakırköylüyüm. 12 yaşından beri bütün ailemle birlikte Bakırköy'de yaşamaya başladık. Eşimle hastanede tanıştım. İş arkadaşım hayat arkadaşım oldu. Kızlarım Elif ve Zeynep burada dünyaya geldi. Zuhuratbaba, Ataköy ve nihayetinde de Yeşilyurt’ta oturuyorum. Burada yaşadığım için güzelleştirilebilecek, geliştirilebilecek, değişen çağla beraber bir takım yenilikler yapılabileceğine inanıyorum. Buraya ne kadar uzak gözüksek de aslında işin içerisindeydim. Babam vesilesi ile de bir belediyecilik nasıl oluyor, hangi hizmetlerden oluşuyor bunların hepsinin farkındaydık. Bu süreçte de yoğun ilgi alakamızı ve çalışma tempomuzu ona göre ayarladık. Bütün bu hizmetler aslında işin özüne bakınca insanın hayatını kolaylaştırmak ve yaşanabilir hale getirmek için yapılan çalışmalar. Bu sağlık da, eğitimde çevrede böyle. Bunun bir parçası parklarımız, bahçelerimiz, güvenli evlerde oturmamız, kültürümüz, sanatımız, tarihimiz, gençler, çocuklar hepsi bunun bir parçası.

aysegul-ovalioglu-6.jpeg

Adaylaşmanızı hangi özelliğinize bağlıyorsunuz?

Benim asıl motivasyonum ne zaman ki son kurultayı yapıldı, bir takım değişiklikler oldu. Genel Başkanımız Özgür Özel, 'toplumda cinsiyet eşitliğine uygun bir biçimde kadın ve genç siyasetçileri de sahada görmek istiyoruz' dedi. Ben de o sırada birtakım kaygılar içerisindeydim. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümünden mezunum. Hep devlet kurumunda çalışan birisi olarak insanla muhatap oldum. Çok insanla bir araya geldik ve ülkemizin geldiği durumu da çok iyi görebilecek bir noktadayım. Bu da beni teşvik etti. Bakırköylerin istediği de yerel bir aday yönündeydi. Bu söyleyemler birleşince ve çalıştığım arkadaşlarım akrabalarım olabilir neden olmasın diye düşündüm ve aday olayım dedim. Hayatım boyunca çalışarak bu noktaya geldim. Kendi yaptığım iş itibarı ile de beyin cerrahisi erkek egemen bir branştır. Okulu bitirdikten sonra beyin cerrahisi asistanı olarak başladım, hocası olarak ayrıldım. Bu ciddi bir mücadeledir. Türkiye'de ve dünyada da beyin cerrahları arasında kadın beyin cerrahları yüzde 5 buçuk civarındadır. Orada da bir mücadele verdik ve orada da bir rol model olduk. Bu da birçok Tıp Fakültesi öğrencisine ilham kaynağı olduk. Buradaki pozisyonumda evet neden olmasın. Bakırköylü olarak bir takım iyileştirmelerle çok daha güzel hale gelebilir. Çocukluğum ve gençliğim burada geçti, ben de buraya adayım dedim.

Aslında az sayıda olan kadın doktorlar alanında da bir boşluk bırakmış olmuyor musunuz?

Ben beyin cerrahisine başlarken sayımız azdı. Gerek bütçelemede gerekse akil olma noktasında kadın erkek eşliğine her zaman rastlayamıyoruz. Ben doktor olduğumda koşulları daha rahat olan bir bölüm seçebilirsin dediler. Daha orada başladı aslında. Benim de örneklerim var tabii Türkiye'deki ilk beyin cerrahi kadın doktoru Aysima Altınok’tur. O da bizim Bakırköy Mazhar Osman'da çalışan bir klinik şefi ayrıca ilk kadın klinik şefidir. İlk Profesör ünvanını alan da Nurperi Gazioğlu'dur. Biz bir araya geldik şu anda 240'ın üzerinde bir sayıya ulaştık. Hiç yoktan iyidir.

Sizden önceki belediye başkanı Bülent Kerimoğlu da tabiri yerindeyse bayrak açtı. Bügünlerde de oldukça sert bir dil kullanarak değerlendirmelerde bulunuyor. Seçim sürecinde bunun size nasıl bir yansıması oluyor?

Mevcut başkanımız Bülent Kerimoğlu Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını talep açtı. Bakırköy ile ilgili bir adaylığı yoktu. Biz ilçe başkanımızla beraber kendisine nezaket ziyaretinde bulunduk. Hem tanıştık hem kendisine teşekkür ettik. Ardından da son belediye meclis toplantısına giderek belediye başkanımızla beraber siyasi parti fark etmeksizin tüm Meclis üyelerini ziyaret ettik. Hepsine katkılarından dolayı teşekkür ettik. Onların adını ektiğimiz fidan belgelerimizi de verdik. Bunun bir nezaketli ziyareti olduğunu tekrar telaffuz edeyim. Tabii ki aynı partinin temsil edenleri olarak benim de beklentim her noktada beni mutlu eder. Bir bilim insanı olarak olaylara bilimsel bakarım. Analizlere ve verilere bakarım. Proje lansmanımızda da gösterdik. Bizim projelerimiz insanlara sorularak Bakırköylülerin memnuniyetleri, memnuniyetsizlikleri, beklentileri üzerine oldu. Belediye Başkanımız 2014 seçimlerinde yüzde 68 oranında bir oyla kazanıyor 2019 seçimlerinde de yüzde 56 gibi bir oy alıyor. Aynı seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı sayın İmamoğlu Bakırköy'de yaklaşık yüzde 80 oy aldı.

Yani Büyükşehir Belediye Başkan adayını destekleyen ancak Bülent Kerimoğlu'nu desteklemeyen yaklaşık yüzde 25 bir kitle var. Bülent Kerimoğlu son olarak İmamoğlu'na hekim gözüyle baktığını ve psikolojik sorunları olduğunu söyledi. Siz Hekim gözüyle bakınca nasıl görüyorsunuz?

Ben Bülent Kerimoğlu'nun bu söylemini duymadım ama bana bir hekim olarak İmamoğlu'na bak derseniz; son derece başarılı güzel işler başarmış iyi bir lider olarak görüyorum. Belediye başkanlığında da güzel ve örnek işler yapmış biri olarak görüyorum.

aysegul-ovalioglu-8.jpeg

Diğer mevcut belediye başkanlarının yaptıkları doğru şeyler nelerdir yaptıkları yanlış şeyler nelerdir?

Bu işe başladığımda en büyük şikayet belediyeye ulaşamamaktı. Şikayetlerini dile getirmeyen iletişim noktasındaki eksiklik ve burada kopukluk var. İletişimi muhakkak sağlayacağız. Teknolojinin de gerisinde kalmamamız lazım. Bir WhatsApp hattı oluşturabiliriz. Bakırköy Apple uygulaması yapacağız. Bu uygulamanın içerisinde belediye de neler oluyor hangi hizmetlerden istifade edilebilir, şikayet ve önerileriler dikkate alınacak. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüz yok bizim. Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dahil diğer belediyelerin böyle bir birimi var. Biz kendi belediyemizde bunu kuracağız. İBB Miras ekibimiz var. Bakırköy'de de miras ekibimizi kuracağız ve onların desteğiyle de biz bu işi yürüteceğiz.

Biz 10 yıldan beri belediyeye ait bir basın bülteni bile görmedik...

Ben bir yılda başaracağımız işler ve 5 yılın sonunda tamamlayacağımız işler olarak olaya bakıyorum. Ayrıca 2050’ye dair de önerilerde bulunuyorum. Bu vizyonla yurt dışında da çeşitli ülkelerde yaşamış bir insan olarak orada insanların hayatını kolaylaştıran ve mutlu etmek için uygulamalar konusunda izlenimlerim var. Biz burada neden yapmayalım. Bizim muhakkak teknoloji atölyelerimiz olmalı. Çünkü çocuklar için çok önemli. Onların hayallerini öğrenmemiz lazım. Yurt dışı deneyimimden de gördüm ki iğne ile kuyu kazılıyor ama biz burada çok masraflıdır uzun zaman alır gibi gerekçelerle daha kısa zamanda daha pratik çözümler için hareket ediyoruz. Aslında bilim ve teknoloji ilerlemiyor. Büyük emekler ve harcamalar gerektiriyor ona dair de bir takım plan programlarım var. Bizim burada Atatürk Spor ve Yaşam köyümüz var. Uluslararası müsabakalara ve yarışmalara da ev sahipliği yapabilir. Biz orayı devreye sokacağız. Türkiye'de birçok ilin sahip olmadığı bir kompleks. 60 dönüm üzerinde yüzme havuzu da var, spor alanları da var. Mesela triatlon yarışmaları olabilir. Çünkü bizim 13 kilometre bir sahilimiz var kesintisiz deniliyor ama kesintili. Bir takım yerlerde işgaller var o işgalleri de yeniden düzenlemek lazım. Bu benim görev ve yetkim dememek lazım. Görev yetki kimde ise ona iletmek lazım. Her zaman diyorum siz yanımda durun biz beraber ilerleriz. Biz gidip talepkar oluruz. Kendi görev ve yetkilerimiz dahilinde ki her şeyi yapmakla da mükellefiz.

gikrhjixiaay3zx.jpeg

MODERN BİR BAKIRKÖY VAADEDİYORUZ

Çok eski bir yerleşim yeri olan Bakırköy, kendisine göre yeni yerleşim yeri sayılabilecek Maltepe ve Beylikdüzü'nün gerisinde kaldı. 2024'ten sonra yeni bir Bakırköy geliyor diyebilir miyiz?

2024'ten sonra iyi ki Cumhuriyeti Halk Partisi'ne oy vermişim diyecekleri bir Bakırköy olacak. İyi ki Doktor Ayşegül Ovalıoğlu'nu Başkan yapmışız diyecekleri projelerle geliyorum. Bizim örnek alacağımız çok güzel hizmetler yapan belediyelerimiz var. Uygulamaları inceleyerek kendi bünyemizde yaptığımız kendi projelerimizi harekete geçirerek bu noktaya getireceğiz. Ben burada dershaneye gittim, buradaki çarşıda alışveriş yapıyorum. Buranın kafelerinde oturuyor, sahilinde geziyordum ama bizim burada yapacağımız çok önemli projelerimiz arasında modern Avrupa kenti olacak bir Bakırköy vaat ediyoruz. Bunu neden vaat ediyoruz? Çocuklarımız spor yapmak, eğlenmek için başka ilçelere gidiyor. Biz ise çocuklarımız gençlerimiz yanımızda, gözümüzün önünde spor yapsın, eğlensin istiyoruz. Mevcut ekonomide de bunları destekleyerek yapmak istiyoruz hemen ilk etapta 115 tane parkımız var bunların temizlik bakım onarımını ihtiyaçları neyse tamamlayıp gözden geçireceğiz. Kütüphane ihtiyacımız var kütüphanelerde çocuklarımız hem ısınacaklar, hem de ikramlarla sessiz bir ortamda derslerini yapacaklar.

İPA kampüsü var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı İPA kampüsü var. Oraya da çok güzel bir kütüphane kazandırılmış. Geçmiş dönemde 13 tane başkanlık konut yapılmış ama Bakırköy Belediye Başkanlığı konutu yok içerisinde. Orası tamamen bilim ve teknoloji ofisi haline getirildi. Bütün projeler aslında İPA’dan çıkıyor. Orada gezerken iki tane tıp fakültesi öğrencisine de rastladım ders çalışmaya gelmişler Tabii bu yeterli mi yetmez.

Havaalanı hizmet versin

Biz ulaşım açısından da iyi bir ilçeyiz. Tüm toplu taşıma sistemlerini bir arada bulunduran Bakırköyümüzün deniz yolu da var. Hava alanımızda vardı ama artık yok. Burası yeniden hizmet versin istiyoruz. Havalimanındaki yapılaşmaya engel olmak için tüm Bakırköy'ler olarak hep beraber hareket etmeliyiz. Ulaşım ve trafik sorunu için katlı zemin altı otopark projemiz var. Alandan kazanmak için mekanik yeraltı otoparkları projelerimiz var. İstanbul ve Bakırköy'de de istediğimiz güvenli yayılaştırmayı da da teşvik etmek istiyoruz. İncirli Caddesi projesi de aslında bunun bir parçasıdır.

Pırıl pırıl olacak

Kaldırımlar genişletildi. Kent mobilyaları koyuldu meydanda buluştu. Trafik akışı bir noktadan sonra farklı bir noktaya dönüştürülebilir. Bakırköy Belediyesi Başkanlık binası yıkıldıktan sonra orası daha geniş bir alan olacak. Oranın da tamamlanmasından sonra Ebu Ziya Caddesi üzerinde bulunan tabela kirlilikleri, sarkan klimaları da düzelterek pırıl pırıl kaldırımlarıyla tam bir Prestij Caddesi haline gelecek. Devamında da denizle buluşmamız lazım. Denizle buluşmak için de çok güzel bir hattımız olacak. Kimi yerlerde gündüz trafiğini kapatacağız.

Herkes oy kullansın

Son olarak, her ne kadar küskünlük ve dargınlıklar olsa da benim de kaygı ve endişelerimden dolayı belediye başkanlığına aday oldum ve burada hayallerimizi projelerimizi gerçekleştirmek için yola çıktık. Aynı şekilde hemşehrilerime, İstanbullulara ve Türkiye'ye şunu söylemek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi milletin partisidir. Kuruluş partisidir ve kuruluş ayarlarına yeniden dönmesini ümit ediyorum. Bu noktada bir bilim insanı ve kadın olarak da üzerime düşen görevi yapıyorum. Her vatandaşı da vatandaşlık bilinci ile ülkesine sahip çıkıp görevini yerine getirmeye, 31 Mart'ta oyunu kullanmaya davet ediyorum.

kutu2.jpeg

KADINLARDAN İYİ TEPKİLER ALIYORUM

Bülent Kerimoğlu son seçimde yaklaşık yüzde 56 oy almış. Siz bu oranı bulabilecek misiniz? Ya da üzerinde bir oran mı yakalayacaksınız?

7 Mart'ta özgürlük meydanı açılışında Ekrem Bey ile beraberdik. O açılışta gerçekten hissederek ve güvenerek rekor oy alıyor muyuz dedim halktan da ‘Evet’ cevabı aldım. Ekrem başkanımız da Özgür başkanımıza dönüp ‘duyuyorsunuz değil mi sorarsınız’ dedi. Burada yaşayan birisi olarak kimi zaman karşıma ameliyat ettiğim bir hastam çıkıyor. Siz benim şu tarihte ameliyat etmiştiniz, siz olmasaydınız belki de bu gün yaşayamazdım diyor. Kimi yerde hastanede çalışan arkadaşlarımla rastlaşıyorum. Kimi yerde akrabalarıma, komşularıma, eşime, dostuma. Zaman ilerledikçe de kadınların da çok ciddi oranda iyi yönde tepkileri olduğunu görüyorum. Bakırköy'ün eğitim düzeyi çok yüksek. Son derecede naif bir halk. Şahsınıza değil ama o da doktordu, oda Cumhuriyet Halk Partili. Siz de aynısınız. Peki ne değişecek diye tepkiler geliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.