Pahalılık aldı başını gidiyor!

Pahalılık aldı başını gidiyor!
İstanbul Ticaret Odası (İTO), verilerine göre İstanbul'da temmuzda bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,44, toptan fiyatlar yüzde 1,45 arttı. Avcılar'da yaşayan ve uzun yıllardır market sahibi olan Serdar Altıntaş, bu duruma dikkat çekerek “Gidişatın böyle olacağı belliydi. Pahalılık aldı başını gidiyor. Biz mal satamıyoruz, vatandaş mal alamıyor” dedi

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Temmuz 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Buna göre istanbul’da temmuzda, perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 0,44, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi de yüzde 1,45 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İTO’nun 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yüzde 13,41, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi’nde ise yüzde 7,59 olarak gerçekleşti. Temmuz 2020’de perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 3,64, konut harcamalarında yüzde 2,31, ev eşyası harcamalarında yüzde 1,51, artış görüldü.

Millet et yemeye hasret
Konuya ilişkin Damga'ya konuşan market sahibi Serdar Altıntaş, “İnanın millet et yemeye hasret durumda. İnsanlar temel gıda ihtiyaçlarının alımında dahi borca başvurmak veya bakkala bizim gibi mahalle marketlerine borç yazdırmak durumunda kalıyor. Piyasaya baktığınızda gidişatın böyle olacağı belliydi. Pahalılık aldı başını gidiyor. Biz mal satamıyoruz, vatandaş alamıyor” dedi. Altıntaş'ı doğrulayan müşteriler ise “Fiyatların yükseldiğini, pahalılığın arttığını anlamak için bir kurumun açıklama yapmasını beklemeye gerek yok ki. Biz yaşıyoruz işte. Paranın bu zamanda adı var hükmü yok” diye konuştu.

Enflasyon da artış gösterdi
Öte yandan Enflasyon temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.58, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6.37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11.76 arttı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.