Serdar Bilgili’ye büyük şok! Katmerli imar iptal edildi!

Serdar Bilgili’ye büyük şok! Katmerli imar iptal edildi!
Büyükçekmece Fatih Mahallesi'ndeki arazisinin planlarını değiştirmek için 10 yıldan beri uğraşan Serdar Bilgili, İBB Meclisi'nde oy birliği ile alınan bir kararla hüsrana uğradı.

Büyükçekmece Fatih Mahallesi'ndeki arazisinin planlarını değiştirmek için 10 yıldan beri uğraşan Serdar Bilgili, İBB Meclisi'nde oy birliği ile alınan bir kararla hüsrana uğradı. Ekim Meclisi'nde komisyondan geçen tadilat kararı gelen tepkiler üzerine AK Partili Abdülnaser Şimşek'in düzeltme teklifi ile rafa kalktı.

Beşiktaş eski başkanı Serdar Bilgili’nin Büyükçekmece’de bulunan arazisinin imar planı uzun süre AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirdi.

CHP’nin onayladığı AK Parti’nin mahkemeye taşıdığı plan değişikliği ekim ayında İBB Meclisi'ne gelince herkes şoke oldu. Bilgili’nin 10 yıldır uğraştığı değişiklik AK Parti’nin oylarıyla komisyondan geçti.

Başkan Akgün DAMGA’ya konuştu

Büyükçekmece'de plan değişikliğini savunan CHP'li üyeler ise ‘Karara katılmıyorum’ şerhini düştü. Büyükçekmece'nin CHP'li Belediye Başkanı Hasan Akgün ise Damga'ya yaptığı açıklamada, “Yapılan iş doğrudur. Nereden bakarsan bak bizim lehimize olmuştur” açıklamasını yaptı.

Teklif tarihe karıştı

Büyükçekmece Fatih Mahallesi'nde bulunan Serdar Bilgili'ye ait arazinin planlarında yapılan tadilat, dün İBB Meclisi'nde verilen bir düzeltme teklifiyle tarihe karıştı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun AK Partili üyesi Abdülnaser Şimşek, ilgili arazide yapılan plan değişikliğinin 2023 kasım ayındaki plan tadilatı öncesi mer’i imar koşullarına dönülmesi yönünde Meclis'e sözlü önerge sundu.

Oy birliği ile kabul edildi

Şimşek'in bu önergesi, İBB Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle, Büyükçekmece
Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin CHP'li üyelerinin talep ettiği değişiklik rafa kalktı.

Milyonlarca lira rant buhar oldu!

Serdar Bilgili'ye ait arazinin planlarında yapılan tadilat ile 8 bin 720 metrekare olan konut alanı 23 bin metrekareye çıkarılmştı. İBB Planlama Müdürlüğü ise hazırladığı raporda, değişikliğin 4 kat yapılaşma olan bölgede hem kent silüetini bozacağını hem de nüfus yoğunluğunu arttıracağını vurgulamıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.