Sıkı tutunun çöküyoruz!

Sıkı tutunun çöküyoruz!
Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılan kontrolsüz yıkımlar facianın eşiğine getirdi.

Esenyurt'ta sözde kontrollü yıkım yapılırken 6 katlı binanın caddeye çökmesinin ardından dün Kadıköy'de kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkımda göçük oluştu, iş makinası operatörü enkaz altında kaldı. Eyüpsultan'da ise kentsel dönüşüm için boşaltılan binanın depo olarak kullanılan bölümü çocuk parkına düştü. Olay sırasında parkta kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi

İŞ MAKİNASI OPERATÖRÜ GÖÇÜK ALTINDA KALDI!

Esenyurt Esenkent'te önceki gün 6 katlı bir binanın yıkımı yapıldı. Özel bir firma tarafından önlem alınmadan yapılan yıkım az kalsın bir faciaya dönüşüyordu. 6 katlı bina bir anda caddenin üzerine çöktü. Şans eseri kimseye bir şey olmadı. Dün ise Kadıköy Caferağa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 5 katlı binada yapılan yıkım çalışması sırasında göçük oluştu. İş makinası operatörü Emrah Arslan göçük altında kaldı. Molozların arasında sıkışan Arslan, itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan Arslan, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

PARKTA KİMSENİN OLMAMASI OLASI BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Eyüpsultan'da ise kentsel dönüşüm için boşaltılan binanın depo olarak kullanılan bölümü çocuk parkına düştü. Dehşete düşüren olay, Karadolap Mahallesi'nde meydana geldi. Daha önce kentsel dönüşüm için boşaltılan binanın önünde depo olarak kullanılan bölüm, toprak kaymasıyla ön taraftaki sitenin çocuk parkına düştü. Olay sırasında parkta kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Eyüpsultan Belediyesi'ne bağlı ekipler, yıkılma tehlikesi bulunan binayı mühürledi. Belediye ekipleri çevresine güvenlik şeridi çektikleri parkı kullanıma kapattı. Mahalle sakinleri, “Çocuklarımız parkta olsa bunun hesabını kim verecekti?” diye isyan etti.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Esenyurt'ta yapılan yıkım sırasında 6 katlı binanın caddeye çökmesinin ardından belediyeden açıklama yapıldı. Açıklamada, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan kontrolsüz yıkıma kayıtsız kalınmayacağı belirtilerek, “ilgili firma hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.