Şile Belediyesi arsa satarak reklam yapıyor!

Şile Belediyesi arsa satarak reklam yapıyor!
Reklam ve tanıtım konusundaki harcamalarını arsa satışından sağlayan Şile Belediyesi'nde elden çıkarmalara devam edecek.

Şile Belediyesi tanıtım ve reklama kaynak yaratmanın formülünü arsa satarak çözdü. Geçtiğimiz yıl 36 arsasını 150 milyondan ihaleye çıkaran belediye, elinde kalan arsaları 11 Temmuz’da 200 milyondan satacak. Reklamını arsa satarak yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Meclis'te yaptığı konuşmada, “Şile’yi iyi yönetebilmek adına hizmet mesaimize kaldığımız yerden devam ediyoruz” mesajını verdi.

Yaz ayında tatilcilerin akınına uğrayan Şile, palamut festivali, yağlı güreş festivali, şile bezi festivali gibi organizasyonların giderini arsa satarak karşılıyor. Şile Beledidyesi 11 Temmuz’da 19 arsasını satışa çıkardı. “Mülkiyeti Belediyemize ait; Balibey Mahallesinde kain aşağıda belirtilen arsa vasıflı taşınmazlar ihale ile satılacaktır” duyurusuyla satışa çıkarılacak arsaların muhammen bedeli ise 200 milyon lira olarak belirlendi. Kapalı teklif usulüyle satışı yapılacak arsaların tahmini olarak 250 milyon liraya satılması bekleniyor. Belediyenin satacağı arsaların villa imarlı arsalar olması ise şimdiden alıcıların iştahını kabartmış durumda.

16 tanesi satıldı

Her yıl ortalama tanıtıma 20 milyon civarında para harcayan Şile Belediyesi, bu harcamaları karşılamak için Şile’nin en değerli lokasyonunda bulunan 36 arsayı 2022 yılında satışa çıkarmıştı. 36 arsa 17 Ekim 2022’de kapalı teklif usulüyle ihaleye çıksa da bunlardan ancak 16’sı satılabilmişti. Belediye, villa imarlı arsaları 150 milyon liradan satışa çıkardı. Geçtiğimiz yıl yapılan satışta belediyenin 16 arsadan yaklaşık 100 milyon civarında bir parayı kasasına koyduğu tahmin ediliyor.

Kredi çekiyor!

Elindeki en değerli arsalarını satışa çıkaran belediyenin bununla yetinmediği ortaya çıktı. geçtiğimiz hafta yapılan Şile Belediye Meclisi haziran ayı oturumunda yatırım işlerinde kullanılması için İller Bankası’ndan kredi çekilmesi kararı alındı. Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın Meclis'ten verdiği mesaj ise “Şile’yi iyi yönetebilmek adına hizmet mesaimize kaldığımız yerden devam ediyoruz” dediği öğrenildi.

Rekabetsiz ihaleler!

Arsa satarak darboğazdan kurtulmaya çalışan belediyenin diğer taraftan yaptığı rekabetsiz ihaleler dikkatlerden kaçmıyor. Belediye asfalt alım ihalesini, salgın hastalıklar, doğal afet durumunda yapılan 21/B’ye göre gerçekleştirdi. 31 Ekim 2022 yılında yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 24 milyon 898 bin lira oldu. Belediye 24 milyon 899 bin lira teklif veren Danış Asfaltla sözleşme imzaladı. Belediye aynı firmaya 2022 yılı içerisinde 30 milyonluk iki ihale daha verdi. Bu ihaleler de salgın hastalıklar, doğal afet kılıfına uydurularak yapıldı. Rekabet koşulları oluşmadan yapılan bu ihaleler tepki çekti. Belediyenin yine geçtiğimiz yıl 18 Şubat ve 22 şubat tarihlerinde yaptığı kültür ihalelerini de aynı firmaya vermesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.