Silivri işçisinin suçu ne başkan!

Silivri işçisinin suçu ne başkan!
MHP'li Silivri Belediyesi'nde çalışan işçiler, temmuz ayında yapılan zammı düşük bularak dün iş bıraktı.

MHP'li Silivri Belediyesi'nde çalışan işçiler, temmuz ayında yapılan zammı düşük bularak dün iş bıraktı. Aldıkları ücretlerin 'acınası' olduğunu söyleyen işçiler, “Biz ağır vasıta kullanıyoruz. Ben 13 bin, kepçe operatörü olarak çalışan bir arkadaşım 15 bin lira maaş alıyor. İstanbul'da en düşük maaşları alan belediye işçileri biziz. Buradan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a soruyoruz; Silivri işçisinin suçu nedir başkan?” dedi.

MHP’li Silivri Belediyesi işçileri temmuz ayında yapılan zammı düşük bularak iş bıraktı. Yetkili sendika Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı protokolle maaşlar 12 bin 750 lira olarak belirlendi. İş bırakan işçiler, şikayetleri için kimsenin kendilerini muhatap almadığını, tek bir yetkilinin bile kendilerini dinlemediğini ifade etti. Ağır vasıta kullandığını ifade eden bir işçi 13 bin lira maaş aldığını ifade etti. Vinç operatörü olduğunu söyleyen bir başka işçi ise işini 4 yılda öğrendiğini ama maaşının 15 bin lira olduğunu söyledi.

Bu bize Allah'tan reva mı!

Tepkisini dile getiren işçiler, “Bu maaşlar Allah'tan reva mıdır? Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz beyefendiye soruyoruz. İstanbul'da en düşük işçi maaşlarını biz alıyoruz, bu hak mıdır reva mıdır” diye sordu. Farklı iş kollarında kendilerinden daha az çalışan insanların bile daha yüksek maaş aldığını anlatan işçiler, “Şimdi bize üç kuruş parayı hak görüyorlar, gelsinler bakalım kendileri bu paralarla 1 ay kira ödeyip geçinmeye çalışsınloar, mümkün mü?” ifadelerini kullandı.

Hizmet İş kime hizmet ediyor?

Belediyeye protokol imzalayan Hizmet İş Sendikası'nı da eleştiren işçiler, “Biz bugün burada eylem yapıyoruz, ortada sendika yok. Sendika dediğin işçinin yanında olmayacaksa nerede olacak? Sendikanın bizim yanımızda, arkamızda olması lazım. Ama bu arkadaşlar nerede gören, bilen duya yok. Hizmet İş bize hizmet etmiyor, kime hizmet ediyor biz de bilmiyoruz” diye konuştu.

Abesle iştigal ediyorlar!

Silivri Belediyesi temizlik ve çöp işlerinde çalışan personelin iş bırakma eyleminde bulunması üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da, “Çalışma barışının sürekliliği ile birlikte çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını almaları bizim önceliğimiz olacaktır” derken, “Eylemi fırsat bilerek, çalışanların maaşlarını, tazminatlarını bırakın bir ayı, yıllarca ödemeyenlerin şimdi işçi haklarından bahsederek belediyemizi ilzam edici açıklamaları ve hareketleri en azından abesle iştigal etmektir” ifadelerini kullandı.

Yılmaz umut verici konuştu

İşçilerin maaş zamları konusuna da değinen Yılmaz, “Silivri Belediyesi ek bütçe yapma hazırlıklarını sürdürmekte ve bunu ilk meclisin gündemine getirmeyi planlamaktadır. Bu ek bütçe ile belediye gelir ve giderlerinde yeni bir düzenlemeye gidilirken, 2023/2024 yıllarında yürürlükte kalacak şekilde imzalanmış olan Toplu İş Sözleşmesi ile düzenlenmiş bulunan ikinci altı ücret zammının üzerine ilaveten %20 oranında iyileştirme yaptığımız çalışanlarımızın durumu da dikkate alınacaktır” dedi.

Ben işçileri seviyorum

İşçilerin yanında olduğunu da anlatan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz geçmiş döneme atıf yaparak, “Bütün çalışanlarımızla birlikte Hak'ka ve halka olan sorumluluğumuzu “Hizmetlerimiz kimseler için değil herkes içindir” diye tanımladığımız hizmet ilkemiz çerçevesinde, Silivri'mize hizmet yürüyüşümüzdeki mesai arkadaşlarımız, çalışanlarımız bilsinler ve müsterih olsunlar ki; kendilerini, maaşlarını zamanında ödemeyen, ikramiyelerini bir yıl geriden ödeyen, emekli ikramiyelerini bir yılda bölük pörçük ödeyenlerden çok daha fazla düşünüyor ve seviyorum” ifadelerini kullandı.

Zalim ittifakın Silivri temsilcisi!

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ise sert sözlerle belediye yönetimini eleştirdi. Esen, “İstanbul'da 39 ilçenin belediye çalışanları arasından en düşük maaş ortalamasına sahip işçiler, Silivri Belediyesi çalışanlarıdır. Her fırsatta belediye bütçesinin fazla verdiğiyle böbürlenenler işçi maaşına iyileştirmeleri çok görmüşlerdir. Silivri Belediyesi işçilerine bunu hak gören Silivri Belediyesi yönetimini; bu ülkenin güzel insanlarını kırk derde sokan ve ekonomik krizi mantık ve akıl dışı politikalarla körükleyen bu zalim ittifakın Silivri'deki temsilcileri oluşturmaktadır” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum