Sorun var çözüm yok

Sorun var çözüm yok
Ankara'da başıboş köpeklerin saldırısında 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz ağır yaralandı. Yaşanan bu korkunç olayın ardından hayvan dernekleri ile vatandaşlar arasında sosyal medya üzerinden büyük bir kapışma yaşandı.

Ankara'da başıboş köpeklerin saldırısında 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz ağır yaralandı. Yaşanan bu korkunç olayın ardından hayvan dernekleri ile vatandaşlar arasında sosyal medya üzerinden büyük bir kapışma yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya müdahil olarak, başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili artan şikâyetlerin farkında olduklarını belirterek bu sorunun çözüleceğini belirtti.

KORKUNÇ OLAYDAN SONRA BÜYÜK BİR TARTIŞMA BAŞLADI

Ankara'da 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi okulunun yakınındaki boş bir arazide bulunan çok sayıda sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Yoğun bakıma kaldırılan 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Baba Halil Yılmaz son açıklamasında, "Doktorlarımız sağ olsun elinden geleni yapıyorlar. Şu an durumu iyiye gidiyor" ifadelerini kullandı. Yaşanan bu korkunç olayın ardından binlerce vatandaş sosyal medya üzerinden çok sert açıklamalarda bulundu. Başıboş köpekler sorunun çözülmesini isteyen vatandaşlar, mama lobisinin bu sorunun çözülmesine engel olduğunu savundu.

BAŞIBOŞ HAYVANLARLA İLGİLİ ŞİKÂYETLERİN FARKINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak konuya müdahil oldu. Başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili artan şikâyetlerin farkındayız” diyen Erdoğan, “Ankara'da bir evladımızın ağır yaralandığı elim hadise yüreğimizi dağladı. Bu sorunu inancımız, kültürümüz ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ise sahipsiz köpeklerle ilgili hayvanseverlerin de sorumluluk alması gerektiğini belirterek, "Destek oluruz, sahiplensinler. Sahipsiz hayvan olmaz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.