Sözleşme bitti tartışma başladı

Sözleşme bitti tartışma başladı
Üniversite yönetiminin, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Sosyal Tesisleri'nin tahliyesini istemesi üzerine yeni bir tartışma başladı. Üniversisteden yapılan açıklamada kira sözleşmesinin 7 Ocak itibarıyla sona erdiği belirtildi. Ayrıca kurumun, üniversiteden kiraladığı tesisleri yüksek meblağlara üçüncü kişilere kiraladığı belirtilerek bu durumun Sayıştay'ın gözünden kaçmadığı ifade edildi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) mezunların katkı ve bağışları ile inşa ettirdiği sosyal tesislerin kira sözleşmesinin sona erdiğini belirtilerek tahliye edilmesini istedi. Boğaziçi Mezunları Derneği ise rektörlüğün, 30 yıllık BÜMED Sosyal Tesisleri'nin kira sözleşmesini yenilememesi üzerine bir araya geldi. Dernek adına basın açıklamasını 17. Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur okudu. BÜMED’in kira kontratını iptal etmenin hukuksuz olduğu vurgulandı. Karara karşı başlatılan imza kampanyasını 9 bin 502 mezunun imzaladığı duyuruldu. “Alınan kararı bu ortak akıl kültürüne bir saldırı olarak yorumluyoruz” denildi. Tüm mezunların bir araya gelmesi için çağrı yapıldı.

TESİSLER YÜKSEK MEBLAĞLARA ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE KİRALANIYOR

Yaşananların ardından Boğaziçi Üniversitesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneğinin (BÜMED) bir iştiraki olan ticari işletmenin üniversiteden kiraladığı alanın kira sözleşmesinin 7 Ocak itibarıyla sona erdiği belirtilerek, bu alanın üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda akademisyen ve öğrencilerin kullanımına tahsis edileceği bildirildi. Tepkilerin yanıltıcı olduğu belirtilen açıklamada, 8 bin 80 metrekarelik alan için aylık 162 bin 500 lira kira bedeli ödendiği ifade edildi. Kira bedeli 'sembolik' olarak tanımlanarak, “Kurumun, üniversiteden kiraladığı tesisleri yüksek meblağlara üçüncü kişilere kiraladığı bilinmektedir. Bu sebeple üniversitemiz Sayıştay raporlarında uyarılmıştır” suçlaması yapıldı.


HUKUKİ ZEMİNDEN YOKSUN

Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, tesislerin dernek gönüllülerinin bağışlarıyla yapıldığı ve bu sebeple daimi olarak BÜMED tarafından kullanılması gerektiği iddiasının hukuki zeminden yoksun olduğu belirtildi. 1990'da Milli Emlak Genel Müdürlüğüne yapılan bildirimde inşa edilen tesis karşılığında alanın 10 yıllığına kiralandığı dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.