TÜİK'e isyan

TÜİK'e isyan
“TÜİK’in rakamlarına isyan ediyoruz” diyen DİSK üyeleri, Türkiye İstatistik Kurumu binası önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

“TÜİK’in rakamlarına isyan ediyoruz” diyen DİSK üyeleri, Türkiye İstatistik Kurumu binası önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) mayıs ayı enflasyon rakamını 0,04 açıklaması üzerine TÜİK binası önünde eylem yaptı. “TÜİK’in rakamlarına isyan ediyoruz” diyen DİSK, asgari ücret dahil tüm ücretlerin TÜİK verilerine göre belirlenemeyeceğini söyledi. DİSK üyesi işçilerin ve yöneticilerinin katıldığı, TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu okudu.

Gerçekleri açıklayın
İktidarın enflasyonu düşük göstermek istediğini söyleyen Arslanoğlu, “On milyonlarca insanımızın geliri işte bu baskı altına alınmış TÜİK enflasyonuna göre belirlenecek. Tezgahın farkındayız. TÜİK’in düşük enflasyonuna göre ücretleri artırıp sonra da ‘Milleti enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz’ diye nutuk atacaklar. TÜİK, hayatın gerçeklerini sahte enflasyon rakamları arkasına saklayarak, politikacıların, iktidar sahiplerinin emrinde bir araç olarak kullanılmaya, emekçilerin ve emeklilerin karşısında durmaya devam ediyor. TÜİK’i hukuka uymaya, görevini yapmaya ve gerçekleri açıklamaya davet ediyoruz” dedi.

Asgari ücrette pazarlık şart
Hazine ve maliye bakanı yapılan Mehmet Şimşek’in daha önce vergiyi tabana yaymakla ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Arslanoğlu, “DİSK olarak bir kere daha sesleniyoruz. Verginin tabana değil tavana yayılmasını, kısacası vergide adalet istiyoruz” diye konuştu. Asgari ücret dahil tüm ücretlerin TÜİK verilerine göre belirlenemeyeceğini söyleyen Arslanoğlu, “En düşük ücreti ifade eden asgari ücret yoksulluk sınırı seviyesinde belirlenmelidir. En düşük emekli maaşı da asgari ücret seviyesine çekilmelidir. Adalet, ürettiğimiz değerlerin paylaşımından başlamalıdır. Adil bir gelir bölüşümünün sağlanmasının yolu da bellidir. Sendikalı olmanın, örgütlü olmanın, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Asgari ücret dahil tüm ücretler, grev hakkını da içeren özgür bir toplu pazarlık süreciyle belirlenmelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.