Vatandaşa tatil yok: Asgari ücretle nereye gidelim?

Vatandaşa tatil yok: Asgari ücretle nereye gidelim?
Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı vatandaşlara tatili unutturdu. Yapılan bir araştırma, neredeyse her 10 kişiden 7'sinin tatil için bütçe ayıramadığını ortaya koydu.

Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı vatandaşlara tatili unutturdu. Yapılan bir araştırma, neredeyse her 10 kişiden 7'sinin tatil için bütçe ayıramadığını ortaya koydu. Konuya ilişkin açıklama yapan turizmciler, “Yerli turist sayısında önceki yıllara göre ciddi düşüş var” dedi. Vatandaşlar ise “Aldığımız asgari ücret. Hangi tatile çıkacağız? İstanbul'da sahile inip, çay bahçesinde iki bardak çay içmeyi bile başaramıyoruz” diye konuştu.

TATİLE GİDEBİLEN TÜRKLER; ALMANYA'DAN GELENLER

Türkiye'de her geçen gün artan hayat pahalılığı ve enflasyon yaz mevsiminde de kendisini iyiden iyiye hissettirdi. Yapılan araştırmalar ülkedeki her 10 kişiden 7'sinin tatil için bütçe ayıramadığı gerçeğini ortaya koydu. Bu yıl ortaya çıkanm manzaraya ilişkin değerlendirmelerde bulunan turizmciler de; yerli turist sayısında önceki yıllara göre ciddi oranda düşüş olduğunun altını çizdi. Damga'ya konuşan Alanya Can Otel Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Arıkan, “Maalesef yerli turist göremiyoruz. Buraya gelen yerli sanılan turistler de Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinden gelen Türkler. Artan giderler, pahalılık sebebiyle biz de fiyatlarımızı yükseltmek zorunda kaldık, zor durumdayız” ifadelerini kullandı.

ESKİDEN KÖYÜMÜZE GİDERDİK ARTIK ORAYA DA GİDEMİYORUZ

Ortaya çıkan verilere ilişkin biz de konuyu vatandaşlara sorduk. “En son 3 sene önce tatile çıkabildim” diyen Hasan Altıparmak, “Bir fabrikada işçiyim. 3 yıl önce ailemle birlikte memleketime gidebildim. Eskiden tatil diye hiç değilse köyümüze gidip, doğa içinde güzel bir vakit geçirebiliyorduk, artık köyümüze bile gidemiyoruz” dedi. 23 yaşında üniversite öğrencisi olan Mehmet Pehlivan ise “Bu yaşıma kadar daha hiç tatile gidemedim. Kışın okulda yazın da ailemin yanında çalışıyorum, maalesef tatile gidecek paramız yok” diye konuştu. 11 yıldır çalıştığını ve asgari ücretle geçindiğini anlatan Gökhan Özkan ise “Aldığımız maaşla tatile gitmeyi bırakın oturduğum Avcılar'da sahile inip bir mekanda iki bardak çay bile içemiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.