Yıkım mı, müjde mi!

Yıkım mı, müjde mi!
Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi'nin en önemli güzergahlarından birisi olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek demir yolu projesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze-Çatalca arasına 120 kilometrelik demiryolu projesini duyurdu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek demir yolundan yük ve yolcu taşıması yapılacağını açıkladı. Uraloğlu'nun açıklamasının ardından açıklama yapan Kuzey Ormanları Savunması projeyi, “Kuzey Ormanları’na yeni yıkım müjdesi” olarak değerlendirdi. Esas amacın Kuzey Ormanları'nı yapılaşmaya açmak olduğu belirtildi.

GEBZE VE ÇATALCA ARASINDA 120 KİLOMETRELİK DEMİRYOLU

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi'nin en önemli güzergahlarından birisi olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek demir yolu projesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gebze ve Çatalca'yı birbirine bağlayacak 120 km'lik demiryolu projesinin ihalesinin bu yıl yapılacağını ifade eden Abdülkadir Uraloğlu, ihalenin ardından yapımın 4-5 yıl süreceğini ve projenin 2028 yılı içinde tamamlanacağını belirtti. Proje hakkında bilgi veren Uraloğlu, “Söz konusu demir yolu hattı, yük ve yolcu olarak işletilecek. Proje kapsamında 29 viyadük, 11 aç-kapa yapısı ve 21 tünel yapılacak” açıklamasını yaptı.

ana-fotoya-gom.jpeg

ESAS AMACIN YÜK TAŞIMAK OLMADIĞINI HERKES BİLİYOR

Uraloğlu'nun projeyi duyurmasının ardından Kuzey Ormanları Savunması bir açıklama yaptı.

“İstanbul'un yegane su ve nefes kaynağını yok etmeye devam” denilen açıklamada, “Demir yolu güzergahı, Marmaray hattı Çayırova mevkiinden ayrılarak, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sonra Kuzey Ormanları'na yönelecek, 3. Köprü'yü geçerek 3. Havalimanı'na, devamında ise Halkalı-Kapıkule hattına bağlanacak. Kuzeyde orman kalmayana kadar devam” ifadeleri kullanıldı. Projenin amacının Kuzey Ormanları’nı yapılaşmaya açmak olduğu belirtilerek, “Esas amacın yük taşımak olmadığını artık herkes biliyor” denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum