Börü dizisindeki keskin nişancı Asena rolünü oynayan Ahu Türkpençe kimdir

Börü dizisindeki keskin nişancı Asena rolünü oynayan Ahu Türkpençe kimdir
Uzun zamandır beklenen ve dün ilk bölümüyle ekranlara gelen Börü dizisindeki sağlam karakteri ve güzelliğ ile dikkat çeken Asena'yı canlandıran Ahu Türkpençe hakkında araştırmalar başladı ve akşamdan bu yana binlerce kişi bilgisayar ve diğer teknolojik cihazlardan binlerce sorgu gerçekleştirdi. Peki Börü dizisindeki Ahu Türkpençe kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir ve ne iş yapmaktadır. İşte detaylar...

Televizyon ekranları kısa sürecek ancak heycanıyla herkesi televizyon başına toplayacak olan Börü ile dün tanıştı. Zengin oyuncu kadrosu ve senaryosuyla bir hayli iddialı bir giriş yapan dizide Atatürk övgüleri de dikkat çekiyor. Türkiye konjöktürünü en iyi şekilde tasvirlemeye çalışan dizideki oyunculardan Ahu Türkpençe odak noktsı oldu. Polis Özel Harekat'taki en sağlam isimlerden biri olarak görülen Asena hakkındaki özel bilgileri merak ediliyor. Dizinin başında da belirtildiği gibi gerçek kahramanlardan ve olaylardan ilham alınan geçmiş ve günümüz olaylarında Asena’nın öyküsü, Türk kadınının gerçek niteliğinin, Tomris’ten, Nene Hatun’a gelen bir geleneğin öyküsel sembolü. Peki Ahu Türkpençe kimdir, kaç yaşındadır.

BÖRÜ dizisinin kadın oyuncusu Asena Tümer aslında kim? Dizide Asena Tümer karakterini canlandıran isim Ahu Türkpençe. İşte dizideki Asena karakteri ve oyuncu Ahu Türkpençe hakkında bilinmeyenler. Asena Tümer karakteri BÖRÜ öyküsünün bel kemiği. Dünyada çok az yerde bulunan bir olgunun beden bulmuş hali. Faal çatışmada seve seve şehit olan, görevde erkeklerin ardında değil yanında duran kadın operatörler olması ayrıcalığı; Polis Özel Harekat’ın alameti farikalarından biri.

Ahu Türkpençe BÖRÜ için, “Konsept bir iş, ilk defa böyle bir proje yapılıyor. Bu ilkin içinde, bu ekiple ve özellikle Alper’le daha önce çalıştığım için çok mutluyum. Daha önce görmediğimiz tarzda bir iş. Bu işin bir başrolü yok, ekip başrolde. İlk defa makyajsız bir işte oynuyorum, dublörüm yok her şeyi kendim yapıyorum.” dedi.

asena börü ahu türkpençe

Asena karakteri taş gibi sert, sağlam. Asla fire vermiyor. Bir olay sonrası kabuğunu kırıp duygularını gösteriyor. Ekibe bir parça mesafeli. Asena kendi içindeki derdi yüzünden ekipten biraz uzak kalıyor. Operasyonlarda birlikteler ve birbirleri için canlarını verirler.

asena börü ahu türkpençe

Ahu Türkpençe Kimdir? 2 Ocak 1977 tarihinde Samsun’da doğan Ahu Türkpençe, küçüklüğünden beri tiyatroya karşı büyük bir ilgi duydu. 18 yaşına kadar tiyatro ile hiç uğraşmayan sanatçı Ahu Türkpençe, çok yakın bir arkadaşının yardımı ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin elemelerine girdi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.