Gelinim Mutfakta 3 Mayıs günün yemeği | İçli köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta 3 Mayıs günün yemeği | İçli köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni bir haftanın daha ilk günü. Geride kalan final bölümünün ardından bugün ekranlara gelecek olan yeni hafta heyecanı herkesi ekran karşısına kilitleyecek. Günün yemeği ise içli köfte oldu. Ev hanımları başta olmak üzere binlerce kişi de araştırmalarını gerçekleştirip sofralarında bu lezzete yer vermek istiyor. Gelinim Mutfakta içli köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da kıyasıya bir hafta daha başlıyor. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin ilk gününde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altını kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. İlk bölüm puanlarının çok önemli olduğu günde gelinler içli köfte hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Günün tatlısı hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta içli köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun.


 

Gelinim Mutfakta içli köfte malzemeleri

Dışı için;

  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gr kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ


 

Gelinim Mutfakta içli köfte yapılışı

  1. Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
  4. Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
  5. İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
  6. Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
  7. Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
  8. Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
    Aşamaları çekemedim çünkü ellerim hamurlu iken fotoğraf makinesini tutamadım.
  9. Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.

Bu ölçüden ortalama 18 adet çıkıyor. Yenilecek kısmı kızartılabilir, kalanı saklama kabı içerisinde derin dondurucuda saklanabilir.

Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.