Gelinim Mutfakta kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün 138. hafta sona eriyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin mücadelesinde gözler son güne çevrildi. Hafta boyunca yapılan yemeklerin ardından bugün tatlı ile birincilik mücadelesi verilecek ve ardından da hem gün hem de finaldeki birinci belirlenecek. Beş altın bileziğin sahibinin açıklanacağı günde kemalpaşalı fincan tatlısı yapılacak. Gelinim Mutfakta kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyo

Kanal D'de yayınlanan bölümleriyle izleyenleri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta yepyeni haftasını da sona erdiriyor. Beş gündür süren mücadelede bugün beş altın bileziğin sahibi de belli olacak. Gelinler son kez mutfaktaki hünerlerini sergileyerek puanlarını alacak. Kayınvalideler de verecekleri puanlarla haftanın kaderini belirleyecek. Bugünün tatlısı da fatih sarması oldu. Ev hanımları da araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfaktakemalpaşalı fincan tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Kemalpaşalı fincan tatlısı malzemeleri

Muhallebi için:

  • 7 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker (yarım su bardağından biraz fazla)
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kemal paşa tatlısı, üzerinde yazan ölçüye göre su ve şeker (yaklaşık 15 adet)

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kadar hindistan cevizi

kemalpaşalı fincan tatlısı

 

Kemalpaşalı fincan tatlısı yapılışı

  1. Kemal paşa tatlısını paketin üzerinde yazan ölçülere göre pişirin
  2. Muhallebi malzemelerini( vanilya ve tereyağ hariç) tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebiye tereyağ ve vanilyayı atıp ocaktan indirin ve iyice karıştırın.
  3. Şimdi elimizde bulunan nescafe fincanlarını çeşmede suyla ıslatalım. İçinde 1 çay kaşığı kadar su bırakırsanız tatlınız çok daha kolay çıkacaktır.
  4. Islatmış olduğumuz fincanlarımızın tabanına kepçe veya kaşık yardımıyla yaklaşık 2-3 kaşık muhallebiden dökelim ve 1 tane Kemal paşa tatlısından üzerine koyalım.
  5. Üzerini kapatacak kadar bir 2 kaşık daha muhallebi dökelim ve 1 tane daha Kemal paşa tatlısı koyalım ve artık fincanımızı dolduracak kadar muhallebiden dökelim.
  6. Bu şekilde doldurduğumuz fincanlar bir miktar ılıyınca buzdolabına kaldırıp 1-2 saat soğuyup dinlenmesini bekleyelim.
  7. Geniş bir tabağın içerisine hindistan cevizini dökelim.
  8. Soğuyan tatlılarımızı önce kanarlardan biraz hava aldırarak hindistan cevizi bulunan tabağa ters çevirelim ve tatlımzı fincandan çıkaralım.
  9. Çıkan tatlımızı hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.