Gelinim Mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en lezzetli yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir hafta daha başlıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin rekabetinde yaşanacak amansız mücadelenin ilk günü izleyicileri ekran karşısına kilitleyecek. Haftanın ilk yemeği de patlıcanlı yelpaze kebabı oldu. Gelinim Mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Kanal D ekranlarının en çok sevilen yapımlarından biri haline gelen ve binlerce kişi tarafından izlenen Gelinim Mutfakta'nın yeni haftanın ilk günü televizyondaki yerini alıyor. Her geçen gün daha da fazla kişinin takip ettiği ve yemeklerini araştırdığı program bugünden başlayan maratonu ile cumaya kadar nefes kesecek. Ev hanımlarının en çok merak ettiği konular arasında günün yemeği de var. Haftanın ilk gününde hazırlanacak yemek patlıcanlı yelpaze kebabı oldu. Gelinim Mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Patlıcanlı yelpaze kebabı malzemeleri

2 adet patlıcan
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Tuz


Sosu için
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
Kekik
Tuz


patlıcanlı yelpaze kebabı

 

Patlıcanlı yelpaze kebabı malzemeleri

Patlıcanları yıkayıp saplarını kestikten sonra boydan ikiye bölün.

Düz tarafını tezgaha yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine 1 santimetre aralıkta derin kesikler atın.

Her 6-7 kesikte bir dilimleyip patlıcanı ayırın.

Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin.

Bu esnada soğan ve sarımsağı rendeleyip tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin ve yoğurun.

Yoğurduğunuz harcı suyunu süzdüğünüz patlıcanların kesiklerine taşırmadan doldurun ve fırın kabına yerleştirin.

Sos malzemelerini ayrı bir kasede karıştırıp sosu patlıcanların üzerine dökün.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.

Sosu bir kaşık yardımıyla ara ara patlıcanların üzerine gezdirerek yemeğinizi pişirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.