Gelinim Mutfakta pırasalı kiş tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 12 Mayıs Çarşamba

Gelinim Mutfakta pırasalı kiş tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 12 Mayıs Çarşamba
Kanal D'nin hafta içi günlerinde yayınlanan yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir bölüm daha ekranlara geliyor. Birbirinden iddialı dört takımın mücadelesinde hafta ortası heyecanı yaşanıyor. Her anı lezzet ve eğlence dolu bir rekabet daha izleyenleri televizyon başına kilitleyecek. Günün yemeği de belli oldu. Buna göre yarışmacılar pırasalı kiş hazırlayacak. Gelinim Mutfakta pırasalı kiş tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Güzel sunucu Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha başlıyor. Pazartesiden bu yana devam eden rekabette gelinler yine marfietlerini, kayınvalideler ise puanlarını konuşturacak. Gün sonunda ise Sayan günün kazananını açıklayacak. Bu sebeple de kıran kırana bir gün seyircileri bekliyor. Hafta ortasında ekranlara taşınacak mücadelenin yemeği de belli oldu. Buna göre fragmanda pırasalı kiş yapılcağı görüldü. Gelinim Mutfakta pırasalı kiş tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Pırasalı kiş malzemeleri

Kiş hamuru için;

 2 su bardağı un

 1 çay kaşığı tuz

 125 gram soğuk tereyağı

 1 tane yumurta

 2 yemek kaşığı buzlu su


Dolgu için;

 Yarım kilo pırasa (incecik doğranmış)

 1 tatlı kaşığı tereyağı

 200 gram oda sıcaklığında krem ​​peynir

 Yarım çay bardağı krema

 5 tane yumurta

 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

 Yarım su bardağı rendelenmiş tulum peyniri

 1 çay kaşığı tuz

 Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber



 

Pırasalı kiş yapılışı

Kiş hamuru hazırlarken un ve tuzu mutfak robotuna alıp soğuk tereyağını küçük küpler şeklinde keserek unlu karışıma ekledikten sonra robotu kısa kısa çalıştırarak kum görüntüsünde bir hamur elde edelim. İçine bir yumurtayı ekleyip yumurtayı hamura yedirelim. Gerekirse 1 yemek kaşığı buzlu su ekleyip hamurdan bir parça alarak elimizde sıktığımızda hamur birbirini tutuyorsa hamuru streç filmin üzerine alalım. Fazla zorlamadan daire şekline getirip streç filmle iyice sararak buzdolabında 1 saat dinlendirelim. (Hemen kullanılmayacaksa hamuru bu şekilde derin dondurucuya kaldırabiliriz.)

Dinlenmiş hamuru hafifçe unladığımız tezgaha alıp kalıbımızın kenarlarından taşacak büyüklükte açalım. Hamuru pişireceğimiz kalıba alıp yırtılan yerleri olursa hamur parçaları ekleyerek tamamlayalım. Hamurun fazlalıklarını bıçakla kesip, üzerine çatalla delikler açarak buzdolabında 30 dakika bekletelim. Kiş hamurunu dolaptan aldıktan sonra, üzerine yağlı kağıt serip yağlı kağıdın üzerine de ağırlıkları koyalım. 170 derecelik önceden ısıttığımız fırında 15 dakika pişirdikten sonra fırından alıp ağırlıkları kaldırarak 5 dakika daha pişirelim.

Pırasaların en uç kısımlarındaki yeşilleri ayırarak incecik doğrayalım. Tereyağını bir tavada eritip pırasaları ekleyerek, üzerini kapatıp pırasalar yumuşayana kadar pişirelim. Pişen pırasaları ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Başka bir kasede krem peyniri iyice çırpıp içine kremayı ekledikten sonra birlikte 1 dakika çırpalım. Karıştırırken yumurtaları tek tek ekleyip peynirleri ilave edelim. Son olarak soğuttuğumuz pırasayı da ekleyip karıştıralım.

Pırasalı iç harcı, fırından çıkan tart hamurunun içine döküp 170 derecelik önceden ısıttığımız fırında 35 dakika pişirdikten sonra ılık olarak servis edelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.