Gelinim Mutfakta sebzeli tavuk kapama nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta sebzeli tavuk kapama nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri
Kanal D'de son iki bölümü yayınlanacak ve ardından sezon finaline girecek olan Gelinim Mutfakta'nın 21 Mayıs Salı günü yapılacak yemeği belirlendi. Buna göre gelinler sebzeli tavuk kapama için mutfağa girecek. Peki Gelinim Mutfakta sebzeli tavuk kapama nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Öğle kuşağına getirdiği renklerle izleyenleri eğlendiren ve bir o kadar da mutfakları lezzetlendiren Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha başlıyor. Sezonun bitmesine bir kala izleyiciler bugün yeni bir yemekle daha ramazan menülerini renklendirebilecek. Fatih Ürek bugün gelinlerden sebzeli tavuk kapama istedi. Gelinim Mutfakta sebzeli tavuk kapama nasıl yapılır?  Tarifi ve malzemeleri haberimizde.
 


Gelinim Mutfakta sebzeli tavuk kapama malzemeleri

4 adet tavuk but
1 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 havuç
1 soğan
2 kaşık mısır
4 diş sarımsak
Tuz, kekik, pul biber, kimyon
2 kaşık zeytinyağ
Süslemesi için, maydanoz veya dereotu
Toplam 2,5 su bardağı su

sebzeli tavuk kapama


Gelinim Mutfakta sebzeli tavuk kapama tarifi ve yapılışı

Tavukları bir çay kaşığı tuz ile iyice haşlayalım. (Tavukların iyice haşlandığını anladığımızda altını kapatıyoruz. Tavukları sudan alıyoruz. Tavuk suyunu en son fırına vermeden önce kullanacağız.)
Bu arada pirinçleri süzgeçle sıcak suda bekletelim. Tane tane olması için sık sık sıcak suyu yenileyerek bu işlemi tekrarlayalım.
Tavuklar haşlanırken patatesleri soyup tuz, pul biber ve kekik ekleyip, karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsi veya borcama dizip, fırına veriyoruz. Patateslerin üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz.
Bu sırada iki kaşık zeytinyağı ile soğanları kavuruyoruz. Sırasıyla incecik doğradığımız havuç, mısırı ekliyoruz. (Bu noktada istediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz. Biber, kabak vs. Ben mısırı daha önce kaynatıp, temizleyip, attığım buzluktan kullandım. Siz konservede kullanabilirsiniz.)
En son sarımsağı da ekleyip, iyice kavuruyoruz. Sudan süzdüğümüz pirinçleri ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Bir bardak su ekleyip, tuzunu ve istenen diğer baharatlarını ekleyip, pilavın iyice suyunu çekmesini bekliyoruz.
Fırından üstü kızarmış patatesleri alıp, üstünü pilavla kapatıyoruz. En son butları dizip, bir buçuk bardak daha önce tavuğu haşladığımız sudan ekliyoruz.
Fırında suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda 200 derecede 25 dakika yetti. Üstünü maydanoz veya dere otu ile süsleyip, servis ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.