Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olaran izleyicilerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü günü başlıyor. Birbirinden iddialı dört takımdan oluşan toplam 8 yarışmacının kıyasıya yarışında bugünkü yemek de belirlendi. Buna göre gelinler zeytinli köfte ve ıspanak püresi için mutfaa girecek. Ev hanımları da araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'un sumumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın final öncesi son günü heyecanı yaşanıyor. Her geçen an daha da fazla finale doğru giden maratonuyla nefes kesen altın mücadelesi izleyicileri de ekran karşısına kilitleyecek. Yarışmacılar ise kendilerine verilen sürede bugün yapacakları yemek için hazır. Kayınvalideler de puanlamada. Günün yemekleri ise zeytinli köfte ve ıspanak püresi oldu. Ev hanımları da sofralarına taşımak istedikleri bu iki lezzet için araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta zeytinli köfte ve ıspanak püresi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyirler dileriz.


 

Zeytinli köfte malzemeleri

KÖFTE İÇİN:
500 gram kıyma
Yarım çay bardağı kıyılmış siyah zeytin
Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil zeytin
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, yenibahar

ZEYTİNLİ MANTAR SOTE İÇİN:
400 gram mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 adet küçük boy salçalık kırmızı biber
Yarım çay bardağı doğranmış siyah zeytin
Yarım çay bardağı doğranmış yeşil zeytin
2 yemek kaşığı krema
4 dal kekik
Tuz, karabiber



 

Zeytinli köfte malzemeleri

Zeytinlerin fazla tuzunu almak için ılık suda, 5 dakika bekletin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın ve süzüp kenara alın. Köfte için kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine zeytinleri ve kalan malzemeyi ilave edip, yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Diğer taraftan zeytinli mantar sote için tereyağı ve ayçiçeği yağını bir tavaya alıp kıyılmış mantarı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ve zeytinleri katın ve birkaç dakika birlikte pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kremayı katıp ocaktan alın. Dallarına ayırdığınız kekiği ekleyin. Köfteleri servis tabağına alın. Zeytinli mantar soteyle birlikte servis yapın.


ıspanak püresi


 

Ispanak püresi malzemeleri

Yarım kilo ıspanak
50 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1/2 (yarım) çay bardağı su
Tuz karabiber


Ispanak püresi yapılışı

Ispanak sevmeyenlerin bile çok beğeneceği bir tarif. Et ve tavuk yanına da çok yakışıyor. Ispanağı iyice yıkayıp saplarından ayıklıyoruz. 1/2 çay bardağı suyla haşlıyoruz. Soğuduğunda suyunu iyice sıkıp rondoda çekiyoruz.Tavaya yağ ve unu alıp kavuruyoruz. Pembeleşince ıspanak ve sütü ekliyoruz. Koyu kıvama gelince tuz ve karabiber ekliyoruz. Altını kapatıp blenderdan geçiyoruz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.