RTÜK'ten ATV'ye idari para cezası

RTÜK'ten ATV'ye idari para cezası
CHP kontenjanından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) seçilen Okan Konuralp, RTÜK'ün tartışma yaratan Esra Erol'un programına ilişkin aldığı kararı sosyal medya hesabından paylaştı. Konuralp, RTÜK'ün söz konusu program nedeniyle ATV'ye idari para cezası verdiğini duyurdu.

Esra Erol'un sunduğu "Esra Erol’da" programında ekrana getirilen bir aile ilişkisi tartışmalara neden olmuştu. RTÜK tarafından konuya ilişkin daha önce yapılan açıklamada, "RTÜK, görevinin başındadır. Bahse konu programla ilgili gerekli inceleme de Başkanlığımızın talimatıyla uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır" denimişti.

Cezayı yeterli görmediğini belirten Konuralp kişisel sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulunu:

"1/2) RTÜK toplantısının gündeminde, ATV’nin kamuoyunda tartışma yaratan programı da vardı. Üst Kurul oy çokluğuyla, kanala idari para cezası verilmesini yeterli gördü. 6 aylık bir bebeğin özne olduğu programa verilen cezayı yeterli görmememiz...

2/2)..daha ağır bir yaptırımı hak ettiğini düşünmemiz ve bu tür yayınların tüm kanalları kapsayacak şekilde sona erdirilmesi konusunda kurumsal bir adım atılması gerektiğine duyduğumuz inanç nedeniyle Sn. İlhan Taşcı ile birlikte karşı oy kullandık. Kamuoyunun vicdanına/bilgisine"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.