Mezuniyetten hemen sonra teknoloji kariyeri oluşturmak için 5 ipucu

Yeni üniversite mezunlarını bir sıkıntıdan kurtaracak beş ipucunu sizler için hazırladım.
Eğitim aldığınız üniversiteden artık mezun olmak üzeresiniz ve her gencin yaşadığı gibi gelecek kaygısı yaşamaya başladınız. Bu durum ülkenin işsizlik oranı yüzünden herkes tarafından yaşanmakta.
Tüm bu soru işaretlerinden kurtulup kariyerinizi kendiniz şekillendirmeye başlayın. Düşüncesi bile insanı ne kadar rahatlatıyor di mi? Merak etmeyin kariyerinizi yönlendirmek artık sizin elinizde.
İster teknoloji ile alakalı ir bölümden mezun olun ister finansal bir bölümden mezun olun hiç fark etmez. On binlerce kişinin önüne geçmek için cesur, ve girişimci bir ruha sahip olmanız yeterli.
Kariyerinize başlamak için temel ipuçlarımızı okumadan önce hatırlamanız gereken bir gerçek var. Umutsuzluk, kariyerinizde büyük bir engel olabilir. Kendinizi diğer adaylardan farklılaştıracak adımlar atmalı ve güçlü bir özgeçmiş sunmalısınız. 
 

  • Teknoloji dünyasındaki yenilikleri takip edin ve hedefinizi belirleyin

"Teknoloji odaklı bir dijital kariyer için ne yapmak istersiniz?" sorusunun yanıtını bulun. cevabı üret. Bu tepkiyi oluşturmak için kendi kendinize konuşmayın. Bir kalem ve kağıt alın ve ilgi alanlarınızı ve becerilerinizi yazarak başlayın.
Veri bilimi, kodlama veya siber güvenlik olsun, bu disiplinleri bir kenara bırakın ve bir dahaki sefere 5-10 yıl sonrasını düşünün. Bunu yaparken yetenekleriniz, arzu ettiğiniz yaşam standardı ve hedefleriniz ışığında kendi mutluluğunuzu düşünün. O halde bu yolda ilerlemek için kendimi nasıl tanımlamam gerektiğine dair kendinize bir plan yapın.
Kariyer hedeflerinizi netleştirmek, yalnızca başvuracağınız işleri ve şirketleri seçmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda iş görüşmelerinde de size yardımcı olur.

  • Hayal gücünüzü kullanarak teknolojide yeni projeler üretin

Uygulamaya devam ederken yaratıcılığınızın körelmesine ve daha da ileri gitmesine izin vermeyin. Bunun önündeki en büyük engel bilinen yöntemlerin dışına çıkılmamasıdır. İster yazılım ister başka bir alan olsun, bir konu hakkında fikir oluşturun ve bu fikri hayata geçirin. Bu fikirler sonraki adımlarınızda size yardımcı olacaktır.
Sadece mevcut becerilerinizi geliştirmek için değil, aynı zamanda yenilerini edinmek için hayal gücünüzü kullanın. Ayrıca, bu projeleri olabildiğince küresel olarak düşünün. Aklınıza gelen temel fikir için altyapıyı oluşturan yapı taşlarını oluştursanız bile özgeçmişinize eklenecek bir proje olacaktır. Unutmayın, günümüzün teknoloji endüstrisi de mülakattaki yenilikçi gücünüzü takdir ediyor.
10 satırlık bir kod bile büyük bir projede çok şey değiştirebilir, bu da verimliliği artırır ve çıktıyı önemli ölçüde artırır. Bu 10 satırlık kodu arayın.
 

  • Kariyerinizde dijital bir dünya kurun ve bu dünyada marka olun

İş dünyasında adınızı duyurmanın zamanı geldi. Twitter veya LinkedIn olsun, bugün sosyal medyada varlığınızı duyurun. Geliştirdiğiniz projeleri paylaşın, geliştirdiğiniz projeler hakkında yorum yapın ve fikirlerinizi ifade edin. dijital çağ. Artık herkes kendini toplum içinde ifade etme ve hatta iş bulma konusunda gelişiyor. Slack grubunu unutmayın!

Sektör isimlerinden sosyal medyada karşınıza çıkan paylaşımlar da aynı amaca hizmet ediyor. Bir konuyla ilgili tavsiyeler, yerel gelişmeler ve temel kavramlar gibi paylaşım biçimleri sosyal medyada hızla yayılabilir. İlk birkaç gönderinizde sabırlı olun, bir standart belirleyin ve ona bağlı kalın.

  • Teknoloji dünyasına önderlik etmiş kişilerle bağlantı kurmaya çalışın

Yeni bir teknoloji işi bulma macerası özgeçmişlerle sınırlı kalmamalı. Sosyal medyada teknoloji isimlerini takip edin ve onlarla bağlantı kurun. Gönderilere yapılan yorumlar bile birinin aklına gelebilir.
Teknoloji dünyasının köklü etkilerinden uzmanlarla eğitim ve seminerleri takip ederek sizi yakından tanıma şansı yakalayın!

  • Alanınızda uzman olmanızı sağlayacak sertifikalar alın

Kendinizi geliştirmek istediğiniz ya da adınızı duyurmak istediğiniz alanda bilgi olarak da ön planda olmak istiyorsanız yapmanız gereken ilgilendiğiniz alana ait sertifika ya da lisansa sahip olmak. Bu belgeler sizi rakiplerinizden daha ön planda tutacak buna emin olabilirsiniz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi