İnci Taneleri Dilber’in dans ettiği “Görmedim Annem (Sille)”, "Şu Sille'den Gece Geçtim" şarkısının sözleri ne, kim söylüyor?

İnci Taneleri Dilber’in dans ettiği “Görmedim Annem (Sille)”, "Şu Sille'den Gece Geçtim" şarkısının sözleri ne, kim söylüyor?
İnci Taneleri dizisinde Dilber karakterinin pavyonda dans ettiği “Sille Görmedim Annem” türküsünü sözleri merak konusu oluyor.

Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşmaya hazırlanan yeni dizi İnci Taneleri özellikle pavyon sahneleri ile adından söz ettiriyor. Hazar Ergüçlü tarafından canlandırılan “Dilber” karakterinin pavyonda dans ettiği ilk fragmanda çalan “Gemileri Yaktım” şarkısı büyük ses getirmiş ve milyonlarca kişi tarafından dinlenmeye başlamıştı. İnci Taneleri’nin 19 Ocak günü yayınlanan son fragmanında yine Dilber karakterinin pavyonda dans ettiği sahneler yer aldı. Dilber’in pavyon sahnelerinde ise bu kez farklı bir şarkı çaldı. Fragmanı izleyen pek çok kişi Dilber’in dans ettiği “Görmedim Annem”, “Sille” ya da “Şu Sille’den Geçtim” adlı türkünün sözlerini ve kimin tarafından seslendirildiğini araştırmaya başladı. Türkünün hangi yöreye ait olduğu da en çok merak edilen konulardan biri oldu. İşte Şu Sille’den Gece Geçtim (Görmedim Annem) türküsü hakkında tüm merak edilen soruların yanıtları…

Sille (Görmedim Annem) şarkı sözleri

İnci Taneleri’nde Dilber’in dans ettiği Görmedim Annem (Sille) şarkısı pek çok farklı isimle biliniyor. Sille ismi ile birçok kişinin tanıdığı şarkı, “Görmedim Annem” ve “Şu Sille’den Gece Geçtim” adlarıyla da biliniyor.

Görmedim Annem (Sille) şarkısını kim söylüyor, hangi yöreye ait?

Kentteki bir köyden ismini alan ve Konya yöresine ait bir türkü olarak bilinen “Sille” türküsünü Rıza Konyalı’nın ilk olarak seslendirdiği biliniyor. Ancak “Sille” adlı türkü 2021 yılında hayatını kaybeden Ankaralı şarkıcı Oğuz Yılmaz tarafından da seslendirildi.


Şu Silleden Gece Geçtim (Görmedim Annem) türküsünün sözleri

Şu Sille'den aman gece geçtim
Görmedim annem annem annem
Acı da tatlı aman sular içdim
Ölmedim annem annem annem
Aman Sille Sille Sille Sille

Çektiğim çille çille çille çille
Şu Sille'nin aman ufak defek daşları
Bir omuzdan bir omuza saçları annem
Annem annem annem annem annem

Aman da Sille Sille Sille Sille
Çektiğim çille çille çille çille

Bayramda gelsin ak eline kınalar
Yakayım annem annem annem
Sen sallan da haydi boylarına bakayım
Annem annem annem annem annem

Aman da Sille Sille Sille Sille
Çektiğim çille çille çille çille

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.