AK Parti'de iç yarış: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hedef alındı

AK Parti'de iç yarış: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hedef alındı
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yanlıların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya karşı harekete geçtiği iddia edildi.

AK Parti'de 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik çalışmalar başladı.

Yerel seçimlere ilişkin kulisler aktarılırken Gazete Pencere'den Nuray Babacan, AK Parti'nin bir süredir yerel seçimler için 'kazanılabilecek iller' ve 'kaybedilebilecek iller' listesi yaptığını yazmıştı.

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de CHP ve HPD'li belediyeleri hedef alarak 11 ili sıralamış ve bu belediyelerin mutlaka el değiştirmesi gerektiğini söyleyerek Cumhur İttifakı'na geçmesi gerektiğini ifade etmişti.

Yerel seçimde hedef 11 il olarak beklenirken Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yanlıların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya karşı harekete geçtiklerini söyledi.

AK Parti'de İstanbul aday adayları arasında Esenler, Üsküdar ve Tuzla belediye başkanları Mehmet Tevfik Göksu, Hilmi Türkmen ve Şadi Yazıcı'nın adlarının sıklıkla geçtiğini dile getiren Saymaz, en çok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan söz edildiğini ve siyasi polemiklere girmemesi, muhalefete karşı ılımlı olması ve bakanlığıyla ilgilenmesi nedeniyle yıldızının parladığını aktardı.

Saymaz bu durumun Fahrettin Koca'ya karşı Göksu yanlıların söylemlerde bulunduğu ve AK Parti çevrelerinde hedef alındığını yazdı.

Saymaz, yazısının ilgili kısmında şunları söyledi:

AK Parti'de İstanbul aday adayları arasında Esenler, Üsküdar ve Tuzla belediye başkanları Mehmet Tevfik Göksu, Hilmi Türkmen ve Şadi Yazıcı'nın adları sıklıkla geçiyor.

Ancak en çok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan söz ediliyor. Koca'nın siyasi polemiklere girmemesi, muhalefete karşı ılımlı olması ve bakanlığıyla ilgilenmesi yıldızını parlatıyor.

Koca'nın Kürt kimliği, HDP oylarının belirleyici olduğu İstanbul'da avantaj sayılabilir. Koca'nın adaylık için anılması, bu koltukta hevesi olan Göksu yanlılarını harekete geçirdi.

Göksu yanlısı sosyal medya hesaplarında “naif ve her kesime hitap eden, siyaseti az yapan ve proje odaklı” biri değil, “siyasetçi olup gerektiğinde sert siyasi mücadele verecek, şehrin sorunlarını bilen” aday gerektiği yazılıyor. AK Parti çevrelerinde, bu ifadelerle Bakan Koca'nın hedef alındığı belirtiliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.