Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan The Economist'e tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan The Economist'e tepki
İngiltere'de yayım faaliyetini sürdüren The Economist dergisinin kapağına iktidar cephesinden tepkiler geldi. Erdoğan ise "Millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

EMİNE KAŞIKCI- İngiltere'de yayımlanan The Economist dergisi 14 Mayıs seçimlerini ele alan yazı kaleme aldı.

"Türkiye diktatörünü görevden alırsa, her yerdeki demokratlar cesaretlenmeli" başlıklı yazısında Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan için Türkiye'yi giderek daha otokratik bir tarzda yönettiği ve yenilgiyle karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Bildirdiğimiz gibi, seçim bıçak sırtında. Anketlerin çoğu , Erdoğan'ın küçük bir farkla geride kaldığını gösteriyor."

"Kaybederse, küresel sonuçları olan çarpıcı bir siyasi geri dönüş olur. Türk halkı daha özgür, daha az korkusuz ve -zamanla- daha müreffeh olacak."

"Yeni bir hükümet, Batı ile yıpranmış ilişkileri onaracak"

Türkiye'nin ilk yerli uçak gemisine de değinildi. Yazıda Erdoğan'ın TCG Anadolu gemisi ile milliyetçi seçmenlerin oyunu kazanmayı umduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isim vermeden derginin kapağını eleştirdi.

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

The Economist dergisinin ele aldığı yazıya iktidar cephesinden tepkiler gecikmedi.

Çavuloğlu: Bunlar Türk milleti adına karar veriyorlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Derginin kapağın içinde tabii nokta nokta 'Erdoğan gitmelidir' diyor, 'Erdoğan gitsin, gitmelidir' diyor. Bunlar Türk milleti adına karar veriyorlar ya da Türk milletine akıl vermeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Çelik: Siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Batılı dergiler ve gazetelerin Türkiye’deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olduğunu dile getirdi.

Kalın: Ben bu dili iyi biliyorum

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilişkileri tamir edecek.' Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı." dedi.

Altun: Esefle karşılıyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise "Batı medyasının patalojik hale gelen Türkiye karşılığı ve Erdoğan düşmanlığını, esefle karşılıyoruz, millet idaresini hedef alan yayınlarını şaşkınlıkla izliyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.