Cumhurbaşkanlığı için başvuru yapan adaylar kim?

Cumhurbaşkanlığı için başvuru yapan adaylar kim?
7 isim cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuruları için YSK'ya başvurularını gerçekleştirdi. Başvuru yapanların adaylık için gerekli 100 bin imzayı 22-27 Mart arasında toplaması gerekiyor.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçim için takvim işlemeye devam ediyor.

19 Mart’ta başlayan cumhurbaşkanlığı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin YSK’ya başvurusu dün sona erdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce

Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce de adaylık başvurusunu yapmak için YSK'ya gitti. Başvurusunun ardından gazetecilere açıklama yapan İnce, "Bugün oy oranımız 19-20'lerde." dedi.

Kampanyayı 30'un üzerinde bir oyla tamamlayacaklarını söyleyen İnce, seçimin ikinci tura kalacağını, ikinci turda da yüzde 60'ın üzerinde bir oyla cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan

Yeniden Refah Partisi herhangi bir ittifaka dahil olmadan seçimlere girileceğini açıkladı.  

Partinin genel başkanı Fatih Erbakan, YSK'ya giderek adaylık başvurusunu yaptı.

YSK çıkışında gazetecilere konuşan Erbakan, Cumhur İttifakı ile anlaşma sağlanamamasının nedeninin sorulması üzerine, "Onları sonra zamanı geldiğinde teferruatlı olarak açıklarız, şimdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz böyle bir karar aldık, böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük." İfadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de adaylık başvurusunu yaptı.

Başvurusunun ardından açıklama yapan Perinçek "Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum. YSK Başkanı’na gerekli evrakı teslim ettim." dedi.

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan

Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan YSK'ya başvurusunu yaptı.

Başvuru sonrasında açıklama yapan Oğan, Türkiye'nin, HDP ile HÜDA-PAR arasında sıkıştırılmasına razı gelmeyeceklerini söyledi. Gerekli imza sayısına hızla ulaşarak yarışta yer almak istediklerini ifadelerine ekleyen Oğan, seçimlerin iki tura kalacağını ve bu seçimleri alacağını düşündüklerini söyledi. Devamında “İkinci tur için Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin iddialı bir adayı olarak sahada olacağız." diye konuştu.

Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal

Teknoloji Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Özal, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gelerek Türkiye İttifakı'nın adayı olmak için YSK’ya başvuruda bulundu.

Özal, "Hayırlısı olsun herkes için. En iyi kimse o kazansın, kendim için de dahil bunu söylüyorum." dedi.

Özal, seçimlerin ikinci tura kalması halinde bir başkasını destekleyip desteklemeyeceğine ilişkin soruya, "Arkadaşlarla o konuyu daha konuşmadık." yanıtını verdi.

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun YSK’ya cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulundu.

Uzun, başvuru sonrası YSK Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin değişime ihtiyaç duyduğunu belirtti ve gençlerin yönetime talip olması adına yola çıktığını, en geç cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde eğitim sistemini değiştireceklerini belirten Uzun, tarım ve ekonomi politikalarıyla beraber Türkiye'ye "umut olmaya" geldiklerini ifade etti.

Bağımsız aday Doç. Dr. Halil Murat Ünver

"bağımsız aday" olarak Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver adaylık başvurusunda bulundu.

Kesin liste ne zaman?

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta, Resmi Gazete'de yayımlanacak ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.