Devlet Bahçeli Sinan Oğan'a kapıları kapattı

Devlet Bahçeli Sinan Oğan'a kapıları kapattı
Bahçeli 19 Mayıs mesajında Oğan'ı isim vermeden yüklenerek "Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar fırsatçı acizlerdir" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını duyurmuştu.

Seçimin ikinci tura kalmasının ardından gözler ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın vereceğe karara çevrildi.

Yapılacak olan ikinci turda kilit bir konumda bulunan Oğan'ın kime destek vereceği siyaset gündeminin ana maddelerinden biri oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle paylaştığı kutlama mesajında siyasi mesajları vardı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin pazarlıkla, lütufla, ikramla, siparişle kurulmadığını söyleyen Bahçeli isim vermeden Oğan'a yüklendi:

"Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla günaşırı talep listeleri paylaşanlar samimi olmadığı gibi milli ve ahlaki değerlerle ters düşen fırsatçı acizlerdir."

Öte yandan 19 Mayıs 1919'un fikir dinamiğinin de Türk milliyetçiliği olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Türkiye'nin krize değil, kucaklaşmaya ihtiyacı vardır." diyerek birlik mesajı verdi:

"Türkiye'nin krize değil, kucaklaşmaya ihtiyacı vardır. Türk milletinin kutuplaşmayla geçirecek bir saniyesi bile yoktur. Bu nedenle vakit 85 milyon Türk vatandaşımızın tek yürek olma vaktidir. Cumhur, herkestir; nitekim herkes eşittir Türkiye'dir. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.