Ekrem İmamoğlu genel başkanlık yarışına girmeyecekmiş: Destekleyeceği adayı belirledi

Ekrem İmamoğlu genel başkanlık yarışına girmeyecekmiş: Destekleyeceği adayı belirledi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tercihinin İstanbul’dan yana olacağı ve genel başkanlık yarışına girmeyeceği iddia edildi.

Yaşanan seçim yenilgisi CHP'de 'değişim' tartışmalarını başlatmıştı.

CHP'de yaşanan "değişim" tartışmalarında en güçlü aktör olarak öne çıkan İmamoğlu'nun henüz bir karara varmış olmadığı ve yol ayrımında olduğu ifade edilmişti.

“İktidar için değişim” adıyla oluşturduğu internet sitesi üzerinden tabanın değişim taleplerini belirleyen İmamoğlu'nun 10 Ağustos’a kadar açıklama yapacağı bildirilmişti.

Ancak hem çalışmaların henüz tamamlanmaması hem de geçtiğimiz hafta sonu başlayan ilçe kurultaylarındaki eğilimi gözlemlemek için açıklamanın ay sonuna sarkabileceği belirtildi.

CHP'de, kurultay takvimi işlerken İmamoğlu'nun genel başkanlık yerine yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin tercihini kamuoyu ile paylaşacağı ileri sürüldü.

Hürriyet’ten Turan Yılmaz’ın CHP kaynaklarına dayandırdığı kulise göre; İmamoğlu'nun genel başkanlık adaylığı için kendisi ortaya çıkmayacağını fakat CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel olması durumunda destekleyeceğini söyledikleri belirtildi.

CHP kaynaklarının şu ifadeleri kullandığı aktarıldı:

İmamoğlu, ‘İstanbul problemi’ nedeniyle kararını bir türlü netleştiremedi. CHP kaynakları, “Bu süreçte kimse İstanbul’u kaybetmenin sorumluluğunu üstlenmek istemez. İstanbul’u kaybetmiş bir isim olarak genel başkanlık koltuğunda oturmak da kolay olmaz. Ekrem Bey de bugüne kadar bu probleme uygun bir çözüm bulamadığı için arada kaldı. Ancak şimdi, tercihi İstanbul’dan yana olacak. Zaten son günlerde yakın çevresi de, ‘Ekrem Bey genel başkanlık adaylığı için kendisi ortaya çıkmayacak ama Özgür Bey aday olursa kendisini destekleyecektir” dediler.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.