Hangi Cumhurbaşkanı adayı kaç imza topladı?

Hangi Cumhurbaşkanı adayı kaç imza topladı?
14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler için YSK'nın seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen 11 cumhurbaşkanı adayının başvurusu kabul edildi. Kabul edilmesinin ardından başlayan imza toplama sürecinde 4. günde hangi aday kaç imza aldı? İşte detaylar...

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde seçim takvimi uyarınca seçmenler tarafından aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adaylarından adaylığı kabul edilenlerin süreci 22 Mart’ta başladı.

22 Mart'ta başlayan imza toplama süreci 27 Mart saat 20.00'ye kadar sürecek.

Vatandaşlar aday olarak görmek istedikleri isimler için kimlik belgeleriyle ilçe seçim kurullarına giderek imza veriyor.   

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçime girmeye hak kazanan cumhurbaşkanı adaylarının aldığı imza sayılarını gün sonunda paylaşıyor.

Cumhurbaşkanları adaylarının 4'ncü günün sonunda aldıkları imza sayısı şöyle;

Muharrem İnce: 104 bin 357

Sinan Oğan: 63 bin 027

Doğu Perinçek: 20 bin 400

Yakup Türkal: 2462

Erkan Trükten: 1604

Tevfik Ahmet Özal: 1025

İrfan Uzun: 698

Halil Murat Ünver: 369

Hilmi Özden: 333

Davut Turan: 106

İmza sayısı ulaşana parası iade

100 bin seçmen tarafından aday gösterilen kişiye, talebi halinde başvuru için ödediği 555 bin 980 lira iade edilecek. Adaylık için yeterli imzaya ulaşamayanların yatırdığı ücret ise Hazine'ye gelir kaydedilecek.

Yeniden Refah Partisi adaylıktan çekildi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde ittifaka dahil olmadan seçimlere girileceğini ve cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamıştı.

Yeniden Refah Partisi, dün açıklanan kararla Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldığını bildirdi.

Erbakan, "Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemizle Cumhur İttifakında seçime girme kararı almış bulunuyoruz. Cumhur ittifakı karşısında kümelenen blok, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ve söylemler dolayısıyla ülkemize fayda getirmeyecek bir bloktur. Bu blok ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.