HDP ve Yeşil Sol'dan 'durum değerlendirmesi' kararı

HDP ve Yeşil Sol'dan 'durum değerlendirmesi' kararı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasının ardından HDP ve Yeşil Sol, ortaya çıkan son durumu değerlendirmek üzere toplanacaklarını açıkladı.

EMİNE KAŞIKCI- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini açıkladı.

Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında bir protokol metni imzalandı.

Zafer Partisi ile millet ittifakı bileşenleri arasında, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esaslarını kapsayan protokolde anayasanın ilk dört maddesi ve 66’ıncı madde de yer alan Türk Vatandaşlığının korunması,1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyeceği, başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç bir yıl içerisinde ülkelerine geri döndürüleceği, terörle mücadelenin sürdürülmesi, atamalarda liyakatin esas alınması, yolsuzlukla etkin mücadele edileceği yönünde mutabakata varıldı.

Özdağ'ın verdiği karar sonrasında HDP ve Yeşil Sol'un ikinci tur seçimlerinde belirleyeceği tutumun ne olacağı merak konusu olurken HDP'den açıklama geldi.

HDP ve Yeşil Sol resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ortaya çıkan son durumu değerlendirmek üzere HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak toplanacaklarını açıkladı.

Açıklamada, "HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.