Karayalçın, Özdağ ile Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı protokolü doğru bulmadı: Bize kimse imzalatamaz

Karayalçın, Özdağ ile Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı protokolü doğru bulmadı: Bize kimse imzalatamaz
Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokole yönelik çıkışta bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıklamış ve iki lider arasında protokol metni imzalanmıştı.

Protokolde Anayasa’nın ilk dört maddesi ve 66’ncı maddesinin değiştirilemeyeceği, 1924 yılında kurulan ‘milli, üniter, laik’ devletten asla taviz verilmeyeceği, başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç bir yıl içerisinde ülkelerine geri gönderileceği, terörle mücadelenin sürdürülmesi, kayyum atamalarının yargı kararıyla sürdürülmesi, atamalarda liyakatin esas alınacağı, yolsuzlukla etkin mücadele edileceği yönünde anlaşma sağlanmıştı.

Kılıçdaroğlu ise ikinci tur seçimlerinde sert, daha milliyetçi bir söylem inşa etmişti.

Söz konusu konuyla ilgili soruyu yanıtlayan eski SHP Genel Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolü doğru bulmadığını söyledi.

Gazete Duvar'a konuşan Karayalçın, Özdağ'a bu konuda sert çıkışta bulunarak "Anayasanın ilk 4 maddesini kabul ediyorum” diye bir metni bize kimse imzalatamaz. Çünkü o zaten bizim. Bizim maddelerimiz. Onu biz getirdik. Kim, kim oluyor da bize “Şunu da hele bir protokole bağlayalım” diyor." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan kayyum atamalarının yargı kararıyla sürdürülmesi konusuna ilişkin kayyum konusundaki uygulamaları kabul edilemez buldu ve şunları kaydetti:

"Yerel iradeyi hiçe sayan bir şey olabilir mi? Belediye başkanının hüküm giymesi söz konusuysa onun yerine devlet memuru niye geliyor? Belediye meclisinden seçsene."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.