Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun beklediği açıklamayı yaptı

Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun beklediği açıklamayı yaptı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevine devam edeceğini söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesi CHP'de 'değişim' tartışmalarını başlatırken CHP lideri son olarak 4 Haziran 2023 tarihi öncesi danışman ve başdanışman olarak atanan tüm kişileri görevden almıştı.

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu üç kez bir araya gelmiş ve İmamoğlu görüşmeye ilişkin kamuoyunun bilmesi gereken kısımları olduğunu ve bayram öncesi açıklama gelebileceğini işaret etmişti.

TELE 1 canlı yayınında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu söz konusu beklenen açıklamayı yaptı.

Kılıçdaroğlu halkın oylarıyla alınmış bir belediyeyi AKP’ye teslim etmeyeceğini belirterek Ekrem İmamoğlu görevine devam edeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İmamoğlu görevine devam edecek”

Herkes cumhurbaşkanı adayı olabilir. İmamoğlu da aday olabilir. Şirketler ayrıdır. Partiler ayrıdır. Ekrem Bey elbet de aday olabilir, başarılı bir isimdir. Son seçimler biz 22 ilçeyi aldı. O ilçeler ve İBB Meclisi alınır. Ama ben asla ve asla halkın oylarıyla alınmış bir belediyeyi AKP’ye teslim etmem! Yani Ekrem İmamoğlu görevine devam edecektir..

“Satılık milletvekili istemiyorum”

“Neden Erdoğan milletvekili transferi yapabilir miyim diye çalışmaya başladı? Neden bunun altyapısını oluşturmaya başladı, neden keseyi açmaya başladı? Satılık milletvekili istemiyorum. Bir daha söylüyorum, parlamentoda onurunu haysiyetini satan milletvekili istemiyorum. Halkın oyuna sadık kalan milletvekili istiyorum. Paraya tamah edip safını değiştiren milletvekili istemiyorum. Eğer bir milletvekili safını değiştirip iktidar partisine gidiyorsa ucunda para vardır. Parayla satılan milletvekili istemiyorum.”

"Yeni Şafak parayı nerden buldu"

Montajla o makama oturuyorsa bunun tartışılması lazım. Yeni Şafak 3 milyon liradan fazla parayı Erdoğan için harcadı. Yeni Şafak parayı nerden buldu. tetikçilik yapıyor. Bunun tartışılması lazım. Gazeteciler bunu tartışmalı. Bunu hep Faruk Bildirici mi yazacak?

Sözde destek verdiğini söyleyen televizyon kanalları da bize destek vermedi. Neden yayımlamıyorlar. Neden tartışmaya açmıyorlar. Montaj videolarının mahkeme kararı ile sahte olduğu söylendi.

Montaj videolarla ilgili çok geniş bir dava sürecini başlatacağız. Sanıyorlar ki biz oturuyoruz, hiçbir şeye ses çıkarmıyoruz. Ne yapalım kardeşim, bizim televizyon kanalımız yok ki çıkıp şöyle şöyle yaptık diyelim!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.