Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüşmesi sona erdi: İkinci tur için karar verildi mi?

Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüşmesi sona erdi: İkinci tur için karar verildi mi?
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki görüşme sona erdi. Gerçekleşen görüşme sonrasında iki lider açıklamalarda bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasındaki görüşme sona erdi.

Seçimin ikinci tura kalmasının ardından ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği yönünde vereceği karar merak edilirken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da dün katıldığı canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini duyurmuştu.

Özdağ, Kılıçdaroğlu’yla telefonda görüştüğünü yarın (bugün) da yüz yüze görüşeceklerini söylemiş ve önce ayrı ayrı görüşüleceğini sonrasında ise Sinan Oğan'ın da dahil olacağı bir görüşme olabileceğini dile getirmişti.

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan ikinci turda Sinan Oğan'ın oylarının kritik bir öneme sahip olacağı işaret ediliyor.

İki liderden açıklama

Kılıçdaroğlu gerçekleşen görüşme sonrasında verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdığını söyledi.

Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu çerçevede Sayın Genel Başkan, arkadaşlarıyla görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla Sayın Genel Başkan'a aktardık. Teşekkür ederim." dedi.

Özdağ ise yaptığı açıklamada kısa zaman içerisinde görüşlerin paylaşılacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

Çok teşekkür ediyorum. Sayın CHP Genel Başkanına ve heyete teşekkür ediyoruz. Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar çerçevesinde yetkili kurumlarımızda değerlendirmeler yapacağız. Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.