Millet için çalışmaya hazırım!

Millet için çalışmaya hazırım!
CHP İstanbul 3. Bölge Miletvekili aday adaylığını açıklayan Mimar Fatma Kılıç, Damga'ya konuştu. Bugüne kadar işini her zaman titizlikle yaptığını ve çok çalıştığını söyleyen Kılıç, “Artık kendim için değil ülkem ve milletim için aynı titizlilikle çalışma zamanı. Milletimiz için projeler üretmek, ülkemizin iyiliği için çalışmak vakti. Bu uğurda her zaman en önde olabilmek adına adayım” dedi

BARIŞ KIŞ

2015 Genel Seçimleri'nde CHP'den sekizinci sıra Gazinantep Milletvekili adayı olan Mimar Fatma Kılıç, 2023 seçimleri öncesinde ise CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. Adaylığına ve hedeflerine ilişkin Damga'ya konuşan Kılıç, her zaman millet için çalışacağını, ülke için çalışacağını ve bunu temel prensib edindiğini ifade etti. Kılıç, “Bizim Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, ailecek CHP'li olan bir yapımız var. Nitekim ben 2015'te milletvekili aday adaylığı için başvurunca, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bizim size, sizin gibi kıymetli kadın arkadaşlarımıza Gaziantep'te ihtiyacımız var' dedi. Ben de bu rica üzerine Gaziantep'e giderek ekip arkadaşlarımla beraber gece gündüz demeden sahada çalıştım. Sonraki süreçte iş yoğunluğuma rağmen çalışmaktan hiç vazgeçmedim. Beylikdüzü'nin bir evladı ve partimizin bir neferi olarak her şeyi yapmaya hazırım. Bunun için de şimdi yeniden milletvekili aday adayıyım” şeklinde konuştu.

İktidar sadece rantı düşünüyor

Yakın zamanda Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini anımsatan Kılıç, bir mimar olarak doğru projeleri savunacağını ve Türkiye'nin depreme hazırlık konusundaki yapacağı çalışmalarda söz sahibi olmak istediğini vurguladı. Mevcut AK Parti iktidarının depreme hazırlık noktasında başarısız olduğunu anlatan Kılıç, “İktidarın rant uğruna yaptığı çok sayıda yanlışlık var. Bunlardan birisi imar barışı birisi de yanlış yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları. Mevcut iktidar kent planlaması yapmadan, ada bazında çözümler üretmeden, binaları yıkıp vatandaşları dış mahallelere sürüp, insan popülasyonunu artıran, deprem planlama alanlarından yoksun yerlerde yaşamaya bizleri mahkum etti. Adına imar barışı denilen içi boş bir yasayla rant karşılığında, teknik denetimleri aşamayan yapıları yasal hale getirerek, bizlerin ve çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye attı. Meslek odalarımızın, bizlerin haykırış ve eylemleri hiç dikkate alınmadı, duyulmadı. Şimdi bu yanlış ve kendi tabirleriyle ihanetlerine devam ediyorlar. Planlamaların daha bilinçli, teknik insanlarla yürütülmesi gerekir. Şimdi deprem bölgesinde yeniden inşa yapılacakken bunları göz önüne almalılar. Kayalık zeminlere binalar inşa edilmeli, işi iş bilenler yapmalı” dedi.

Yaptığı 2 proje de hasar almadı

Depremden etkilenen Gaziantep ve Adıyaman'da iki yapının mimarlığını yapan Kılıç, 2 yapının da hasar almadığını açıkladı. Doğru akıl vurgusu yapan Kılıç, “Benim Gaziantep'te bir projem vardı orada bir sıkıntı yok. Adıyaman'da bir projem var orada da bir sıkıntı yok. Bunun sebebine gelince ben agresif bir mimarımdır. Dediğimin yapılmasını isterim, yapılmazsa kavga eder kendi isteklerimin yapılmasını sağlarım. Bizim yaptığımız binalar Gaziantep Karataş'ta güzel bir zemindeydi. Doğru şekilde projelendirilen, yapılan binalar nitekim yıkılmadı” diye konuştu.

İstanbul'da acil hazırlık şart

İstanbul'un depreme dayanıklı olmadığını anlatan Kılıç, bir mimar olarak İstanbul'u depreme hazırlama meselesini çok elzem gördüğünü kaydetti. Kılıç, “İstanbul ne yazık ki depreme hazır değil. Kentsel dönüşüm dedikleri mevcuttaki binayı yıkıp üzerine daha fazla kat vererek yeni bir bina yapmak. Tamam yeni bina belki betonermesi fazladır, sağlamdır ama bunlar insan sayısını artırıyor, şehrin siluetini bozuyor, altyapı yükünü artırıyor. Yıkılan binayı yıkıp yerine yenisini yapmak yerine yıkılan binaların yerine yeşil alan, deprem toplanma alanı yapılabilir. Ada bazında çözümler düşünüyorum. İmara açılacak bölgeler altyapısı düzenlenmiş yerler olmalı, az katlı yapılar inşa etmemiz lazım. Depreme karşı bir noktada adım atmalıyız. Bunu ihmal edemeyiz. İstanbul'u yaşanmaz hale getirmişler, bunun düzeltilmesi çok şart” dedi.

Esenyurt'un durumu vahim

Bölgedeki ilçelerin riskli olduğunu da kaydeden Kılıç, “Mesela Ataköy sahili görünce üzülüyorum. Oradaki yapılaşma çok yanlış. Esenyurt yine aynı şekilde ortada. Yüksek katlı binalarla dolu. Haramidere'den inince gördüğünüz manzara çok kötü. Bir tane yeşil alan yok her yer beton olmuş. Beylikdüzü'nde yine Yaşam Vadisi var yeşil alanlar var ama Esenyurt için durum çok vahim. Bahçelievler'e, Bakırköy'e gidiyorsunuz arabalar için park yeri bile yok. Onları düzeltmek için artık bir adım atmamız gerekiyor. İmar barışı bir cinayet. Hükümetin vatandaştan para alma yönteminden ibaret” açıklamasında bulundu.

Bilgimi millet için kullanacağım

Bir mimar olarak teknik ve sayısalcı biri olduğunu anlatan Kılıç, “Ben teknik ve sayısalcı biriyim. Bu bağlamda konulara teknik yaklaşırım. Milletvekili olduğumda da önceliğim depreme karşı alınacak önlemler olacak. Sahip olduğum bilgi ve birikimi ülkem için milletim için kullanmak istiyorum” dedi.

Her zaman doğruları söylerim

Bilir kişi mimar olduğunu da anımsatan Kılıç buna istinaden de; “Birçok meslekte bilirkişi vardır ama ben mimar bilir kişiyim. Bir konuda anlaşmazlık varsa, hakim teknik olarak karar veremezse bizim gibi bilir kişi mimarlara başvurur. Mimar da konuyu inceler ve bir rapor hazırlar. Mimar bilir kişi doğru olanı söyler; davalıyı, davacıyı umursamaz, yalan söylemez. Milletvekilliğinde de her zaman böyle doğrudan yana olacağım” ifadelerini kullandı.

En doğru projeleri üstleneceğim

Altılı Masa'dan övgüyle söz eden ve milletvekili olması durumunda en iyi şekilde çalışacağını da aktaran Kılıç, “Altılı Masa çok anlamlı. Genel Başkanımı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın mimarı olarak herkesi kucakladı, kimseyi ötekileştirmedi, ayrıştırmadı. Bu noktada herkes üzerine düşeni yapmalı, yapabilmeli. Halk da bir değişimi, yeniliği çok arzuluyor. Ben millet için aday oluyorum kendim için değil millet için milletvekilliği yaparak en doğru projelerin mimarlığını üstlenmek istiyorum” dedi.

Seçimi ilk turda kazanırız

Seçimi ilk turda kazanacaklarının altını çizen Kılıç, “Seçimi ilk turda kazanacağımızı düşünüyorum.Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 58 oy alacağı inancını taşıyorum” diye konuştu.

İstanbul Sözleşmesi yaşatır

Kadınların siyasette daha aktif rol alması gerektiğini anlatan Kılıç, “Kadın kotası olmamalı. Kadın ve erkeğin siyasetteki temsili eşit olmalı. 1 erkek varsa 1 de kadın olmalı. Ben mümkün olduğu kadar kadınların fazla olduğu bir meclis hayal ediyorum. İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz. İstanbul Sözleşmesi'ni CHP iktidarında tekrar getireceğiz. Tek amacı kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti önlemek olan İstanbul Sözleşmesi'ni rafa kaldırmak doğru değdilri, kafalarındaki kadın profilini ortaya koymaktır. Biz eve bağlı, erkeklere bağımlı bir kadın profilini kabul etmiyoruz.

Ben bir kadın olarak birçok şey başardım. Henüz çocukken yatılı okulda aldığım eğitim, kadın öğretmenlerimizden gördüğüm destek çok anlamlıydı. Bu yüzden kadınların hayatın içinde olmasını sürekli destekleyeceğim. Kız çocuklarımız okumalı, eğitim almalı, meslek sahibi olarak kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli ben bu düşünceyi destekliyorum. ” dedi.

Ekonomi kötü yönetiliyor

Ekonominin kötü yönetildiğini de kaydeden Fatma Kılıç, “Bir markete gidiyoruz, iki poşet bir şey alıyoruz 700 lira. Bakmışsın ne almışsın hiçbir şey. Ben orta gelirli bir birey olarak bunun zorluğunu yaşıyorum, asgari ücretli vatandaşımız ne yapsın? Alım gücümüz on kat birden azaldı. Zengin daha zenginleşti fakir daha da fakirleşti. Bunu CHP iktidarında değiştirecek, halkın hakkı olanı halka geri vereceğiz” şeklinde konuştu.

Fatma Kılıç kimdir?

1972 Gaziantep doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Gaziantep'te tamamladım. İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi'nden mezun oldum. Üniversite eğitimimi ise Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi'nde Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde tamamladım. Burslu okudum ve ikincilikle mezun oldum. 21 yıldır Beylikdüzü'nde yaşıyorum. Son 14 yıldır kendime ait Fonart Mimarlık Firması'nı kurdum. Bu şirketimde 14 yıldır sanayi yapıları ve otellerle ilgili projeler üretiyorum. Mimarlar Odası üyesi ve Mimar bilir kişiyim. Bunca koşuşturmaca içine mutlu bir evlilik ve 2 çocuk sığdırdık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.