Sinan Oğan, Ümit Özdağ ile farklı düşündüklerini reddetmedi

Sinan Oğan, Ümit Özdağ ile farklı düşündüklerini reddetmedi
ATA İttifakı'nın üçüncü olan cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Farklı düşünebiliriz, aynı düşünmek zorunda değiliz. Tamamı aynı tavrı destekleyecek diye bir şey yok." dedi.

EMİNE KAŞIKCI- ATA İttifakı'nın üçüncü olan cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği yönünde vereceği karar siyaset gündeminin ilk sıralarında yer alıyor.

Oğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ile ilgili tutumunu bugün saat 17.00’da düzenleyecekleri basın toplantısı ile açıklayacaklarını söylemişti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasında görüşme gerçekleşmiş ve sonrasında bu görüşmenin hemen ardından Sinan Oğan da Dolmabahçe'de Erdoğan'la bir araya gelmiş ve yaklaşık 1 saat süren görüşmede herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

ATA İttifakı'nın üyesi Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz ise ATA İttifakı resmen sona erdiğini duyurmuş ve Oğan'ın dilediği şekilde hareket edebileceğini söylemişti. Öz "Biz yola çıkarken muhalefet ittifakı olarak çıktık. İktidarı desteklemek planımızda yoktu." demişti.

Söz konusu bu yaşananlar Oğan'ın Erdoğan'ı destekleme yönündeki ihtimalleri güçlendiriyor.

Bugün Oğan Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuştu. Özdağ'ın tarafsız kalmayı önerdiği Oğan'ın ise Erdoğan'ı desteklemeyi savunduğu iddialarını soran Saymaz, Oğan'ın verdiği yanıtta şunları kaydetti:

“Ümit beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit beyle değil, diğer arkadaşlarla da…...Ümit beyle dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil.”

Özdağ'ın tarafsız kalacağı Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceği iddialarına Oğan, kendisinin ve Özdağ'ın kesinleşmiş bir kararı olmadığını savunarak bu tür söylentilerin gerçekliği olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.