Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın kabinede olmamasını MHP'nin itirazlarına bağladı

Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın kabinede olmamasını MHP'nin itirazlarına bağladı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın kabinede olmamasını MHP'nin güçlü itirazları olmasına bağladı. Özdağ "MHP'nin güçlü itirazları olduğunu duyuyordum, o itirazların sonuç aldığını görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.

Dağılan ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak 14 Mayıs seçimlerine katılan Oğan 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı almıştı.

Oğan'ın kararının arkasında Erdoğan ile pazarlık yaptığı iddiaları gündemi gelmiş ve Oğan söz konusu iddiaları yalanlayarak Erdoğan'dan hiçbir talebi olmadığını dile getirmişti.

Açıklanan yeni kabinede Oğan kendine yer bulamadı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak pazarlık iddialarını yalanlamış ve "İlk gün de söylediğimiz gibi Sn. Cumhurbaşkanı ile bizim herhangi bir makam pazarlığımız olmamış" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu Oğan'ın Erdoğan'ı desteklemesinden önce MHP'li isimler Oğan'a karşı eleştirilerde bulunmuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Eyyüp Yıldız, "Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. 1 turda biter bu iş. Mezar soyguncuları sizi" derken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de19 Mayıs mesajında Oğan'ı isim vermeden yüklenerek "Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar fırsatçı acizlerdir" ifadelerine yer vermişti.

Son olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halk TV Gündem Özel'de Barış Terkoğlu ve Gözde Şeker'in sorularını yanıtladı.

Yeni kabinede Oğan'ın yer almamasını değerlendiren Özdağ, "Sinan Oğan'ın kabinede olmamasına şaşırmadım. MHP'nin güçlü itirazları olduğunu duyuyordum, o itirazların sonuç aldığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.